Nažalost, nekada nam društvene mreže plasiraju samo one proizvode koje ne možemo da priuštimo. Danas vam donosimo savete kako da uštedite novac i isprobate iste ili slične formule skupocenih pudera.

Beauty blender Bounce 

puder zamena za highend usteda novac
screenshoot/sephora.com 

Unazad nekoliko godina, brend Beauty Blender postao je sinonim za savršen makeup sunđer koji je izazvao pravu malu revoluciju u svetu šminke. I dok su se mnogi beauty brendovi okušali u stvaranju novog IT sunđera, Beauty Blender još uvek se ističe kao najbolji. Brend je zatim zakoračio u svet makeup proizvoda i napravio puder bogat antioksidansima, lagane teksture i srednje do potpune pokrivne moći. 

Zvaničan profil Sephora Srbija je ovaj puder opisao sledećim rečima:

''Najbolji tečni puder je onaj koji je neosetan. Beauty Blender Bounce nudi osećaj kao da nemate ništa na licu, iako ima potpunu pokrivnu moć. Ovaj kremasti tečni puder se lako utapa tako da nikada ne izgleda kao maska, koliko god slojeva nanosili.''

Iza zanimljivog dizajna nalazi se i praktična funkcija – umesto na ruku ili direktno na sunđer, puder istiskujete u udubljenje dizajnirano po meri Beauty Blender sunđera.

Čini se da Beauty Blender za svoju pravu makeup poslasticu ipak ima povoljniju zamenu! Kao savršenu zamenu u drogerijskom cenovnom rangu, preporučujemo L'oreal Paris Infailliable matte tečni puder.

puder zamena za highend usteda novac
screenshot/lilly.rs 

Ova dva pudera pariraju po mnogim stavkama, one koje su najvidljivije jesu: zadržavanje na koži do 24 časa, lagana formula i izvrsno prekrivanje uz baršunasti mat finiš. Ono što će većinu devojaka obradovati jeste da jedan tanak sloj će prekriti zaista dosta, a neće se primetiti na koži, dok dva tanka sloja mogu koristiti za večernje izlaske ili posebne prilike za efekat potpune pokrivne moći. 

Puderi obećavaju da će koži dati mat efekat, da će biti postojan i da će prekriti sve nedostatke.

Giorgio Armani Beauty Luminous Silk

puder zamena za highend usteda novac
screenshot/sephora.com 

Od samog lansiranja ova podloga postala je sastavni deo make-up kofera svih vodećih šminkera današnjice, a među ljubiteljima šminkanja zavladalo je neverovatno interesovanje. Formula je napravljena sa ciljem da omogući ženama da postignu savršen ten laganom formulom, zahvaljući kojoj ovaj puder čini kožu blistavom i na dodir svilenkastom

Titulu Armanijeve sestre bliznakinje iz drogerija ponosno nosi Bourjois healthy mix puder čije prekrivanje je takođe lagano do srednje, a ono što najviše oduševljava je prozračni, prirodni finiš koji se ne oseti na licu. 

puder zamena za highend usteda novac
screenshot/lilly.rs 

Formulacija je prvenstveno namenjena onima sa suvom ili normalnoj ka suvoj koži koja je sklona pucanju pudera na licu. Lepo će ujednačiti ten, prekriti blago crvenilo i nepravilnosti ali za tamne podočnjake i komplikovanije fleke i bubuljice će vam ipak trebati korektor.

Make up for ever Ultra HD

puder zamena za highend usteda novac
screenshoot/sephora.com 

Šminkeri ga zovu legendarni jer je ovo prvi tečni puder napravljen za visoke (HD High Definition) rezolucije i posle njega mnogi brendovi su pokušali isto. Mnogima je jedino ON još uvek TAJ. Moć prekrivanja mu je srednja. Može da se nadograđuje i već sa drugim slojem dobijate solidno jaču prekrivnu moć. Ovo nije puder sa potpunim prekrivanjem i nije za svaki dan, ali je must have kada su slikanja i snimanja u pitanju. Da se razumemo, savršen je i za svaki dan, pre svega zato što je lagan i bukvalno ga ne osećate na licu, ali za one koji nemaju problematično lice.

Idealan dvojac ovog high end pudera koji možete pronaći u drogerijama jeste Max Factor Facefinity 3 u 1.

puder zamena za highend usteda novac
screenshot/lilly.rs 

Proizvod u nazivu ima oznaku "3 u 1" što bi prema rečima proizvođača trebalo značiti da ima funkcije: prajmera, tečnog pudera i korektora. Tekstura pudera je srednje retka i na licu ostavlja mat finiš koji nije šoljica čaja onima sa suvim tipom kože. Lice izgleda neverovatno sveže i blistavo, i pored njega nam korektor ispod očiju zaista nije potreban. 

Prednosti ovih pudera jesu što nam dozvoljavaju da se bez brige krećemo i veselimo jer nećemo imati potrebu za popravljanjem šminke.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas