O tragičnom ishodu TikTok tinejdž zvezde, prvi se na mrežama oglasio njen otac. 

"Samo želim da zahvalim svima na ljubavi i podršci. Moja ćerka, nažalost, više nije sa nama, otišla je na bolje mesto", potvrdio je tužnu vest u videu na TikToku njen otac Rahim Ala. Takođe je saopštio da je njegova ćerka umrla pre dva dana i da je imala probleme sa mentalnim zdravljem.

"Bila je moj mali najbolji prijatelj i nisam ni na koji način spreman da sahranim svoje dete", poručio je. Dodao je da se ona uvek radovala kada bi se on vratio kući sa puta. 

"Voleo bih da je pričala sa mnom o stresu i o mislima o samoubistvu. Došao sam kući, ali me više nećeš čekati. Moram da te pustim da letiš sa anđelima", rekao je njen otac, prenosi ET. 

Dazarija Šafer iz Luzijane, imala je na TikToku 1.4 miliona pratilaca, a hiljade ljudi pratili su je na Jutjubu i Instagramu. Dan pre smrti na TikToku je napisala: "Poslednji post".

zvezda tik toka smrt
instagram/dazhariaa 

Kako stručnjaci i psihoanalitičari navode, nije lako predvideti samoubistvo. Ipak, neke promene u ponašanju poput povlačenja u sebe, ćutljivost ili čak pojačana napetost i razdražljivost u raspoloženju adolescenata ukazuju na takav rizik. Najčešći povod za samoubistvo ne postoji, jer je povod najčešće udruživanje više podsticaja u nekom preriodu adolescentog života.

"Bez obzira na vrstu problema koji adolescent ima, roditelji treba da pokušaju da ga ohrabre na što iskreniji razgovor i pokušaj zajedničkog sagledavanja i rešenja situacije ili problema. Najviše pomaže strpljiv, dobronameran otvoren razgovor i to samo kada su adolescenti za to raspoloženi i spremni", poručio je roditeljima dece tinejdže doba psihijatar Vojislavom Ćurčićem, prenosi Blic Žena.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas