Češljanje kose je jednostavno i to radimo svakodnevno, pa se i ne zapitamo da li nešto činimo pogrešno, a može da joj našteti.

Ako kosu češljamo onako kako nam je svima logično, od vrha glave ka dole, usput mogu pucati folikuli dlake. Umesto toga, češljanje bi trebalo da započnemo nekoliko centimetara od dna, pa polako prema gore.

Trudite se da kosu ne češljate prečesto nego kada je to potrebno. Postoje navike da kad god vidimo četku krenemo da se češljamo.

Takođe, važno je i da se održava higijena četke i da se redovno pere toplom vodom i sapunom.

Greška koju većina nas pravi kada nam je MOKRA KOSA, a mnogo šteti
Unsplash 

Češljanje mokre kose

Kosa je sklonija oštećenjima kada je mokra. Tada je veća verovatnoća da će se lomiti, posebno ako pokušavate da je odvojite. Najbolje je da skroz mokru kosu češljate češljem sa širim zupcima u suprotnom, bolje je da sačekate da se osuši.

Ako baš ne možete da se odreknete ove navike, sačekajte bar da se desetak minuta osuši, pa je onda očešljajte. Za kosu koja je jako zamršena, od velike pomoći biće regenerator. Jedna od njegovih osnovnih karakteristika upravo je da pomogne u rešavanju ovog problema.

Pranje četke

Mnogi od nas zaboravljaju i preskaču korak koji je izuzetno važan ukoliko želimo da naše vlasi u svakom trenutku budu negovane i zdrave. To se odnosi na redovno pranje četke koju koristimo.

Pored toga, što ćete na ovaj način svoju kosu učiniti lepom, produžićete i rok trajanja četke koju koristite. Naša preporuka je da ih perete bar dva do tri puta u toku meseca. Tom prilikom koristite toplu vodu kako biste detaljno uklonili sve nečistoće i ulja koja su ostala na njoj. Ostavite je neka se osuši i ona će biti savršeno čista i spremna za sledeće korišćenje.

Negujte svoju kosu

Kako vam se kosa ne bi mrsila i prilikom češljanja kidala i pucala, važno je da pored redovne nege kose koja se pre svega odnosi na pranje kvalitetnim šamponima i upotrebom regeneratora, s vremena na vreme koristite i maske za oštećenu kosu za oporavak vlasi. Tako će dlaka u svakom trenutku biti hidrirana i zdrava i samim tim teže će dolaziti do njenog oštećenja.

Greška koju većina nas pravi kada nam je MOKRA KOSA, a mnogo šteti
Unsplash 

Drage naše dame ukoliko se budete pridržavale ovih saveta, više nikada nećete imati problem prilikom raščešljavanja kose i nećete se pitati kako češljati kosu. Jednom kada naučite kako češljati kosu pravilnom tehnikom i odgovarajućim odabirom četke prema svom tipu kose, vaše vlasi će od sada biti potpuno zdrave i negovane.