Mnoge žene zaziru od tamnih usana, pa se tako drže roze i klasičnih nude nijansi. Ne plašite se da probate nešto novo! Tamni karmini izgledaju zavodljivo, bitno je samo da se držite sledećih koraka.

Dobro da znate nekoliko pravila i da poštujete određene korake šminkanja kako ne bi izazvali negativan efekat.

Kada odaberete nijansu koja vam se sviđa, pokušajte da nađete olovku za usne identične ili za ton tamnije nijanse.

OLOVKA

Svetlija olovka ne dolazi u obzir jer ćete na kraju imati efekat razmazanih usana. Olovkom se iscrtava jasna oštra ivica usana i to je prvi i osnovni korak. Nakon što ste odabrali karmin i olovku, imate potreban alat za usne.

PUDER

Puder koji se stavlja na lice prilikom nošenja tamnog karmina jednu nijansu je svetliji od prirodne boje tena. Tako na pravi način ističete kontrast koji tamnim karminom želite naglasiti. Puder mora da bude mat, što znači da se mora matirati kompaktnim puderom bez sjaja i presijavanja. Nikakav svjetlucavi puder ne dolazi u obzir, jer ukoliko su usne mat, a ten svetlucav, finalni izgled neće biti baršunast i upeglan, kako bi trebalo. Zaobiđite šljokice i bilo kakve svetlucave šminkerske preparate.

Mat ruževi nisu najbolji prijatelji sa šljokicama. Ukoliko želimo da imamo mat karmin, da bi on izgledao lepo, moramo se samo na njemu zadržati kao na akcentu koji će dominirati.

ZABORAVITE BRONZER

Poslednje pravilo tamnog karmina, jeste da se sa njim ne kombinuju rumenila i bronzeri. Ukoliko želite istaći obraze, uradite to tamnim mat kompaktnim puderom istim potezom kojim biste stavili i rumenilo.

Pročitajte OVDE vesti koje smo izdvojili za vas