Mnoge od vas ne vole "jake" pudere niti osećaj težine koji puno šminke ostavlja na licu. Zato smo danas odlučili da isprobamo jedan lagani DIY projekat i napravimo toniranu kremu kod kuće. Ali ne kremu koji dobijete tako što pomešate vašu regularnu kremu ili serum sa tečnim puderom, već nešto drugo.

Ovoga puta smo se odlučili da u recept uvrstimo sastojke koje verovatno imate u vašoj kuhinji. Ukoliko ih nemate, nisu skupi, pa ih svakako nabavite sledeći put kad odete po namirnice kako bi isprobali ovaj zabavan recept.

Prvi sastojak o kome danas pričamo jeste kakao. Da, dobro ste pročitali. Njegova topla braon boja daće koži blagi ton a poznato je da se on već koristi u kozmetici. Kakao je bogat antioksidantima koji će pomoći koži u borbi protiv slobodnih radikala. Pored toga sadrži i masne kiseline pa će pospešiti i hidrataciju.

Da biste napravili ovu kremu potrebna vam je:

  • Mala činija
  • Kašika
  • Vaša omiljena krema
  • kakao prah
  • mleveni muškati oraščić (po potrebi za svetliji ten)
tonirana-krema-recept-diy-prirodna-sminka-uradi-sam
Shutterstock 

Prvo stavite malu količinu kakaa i po potrebi dodajte još, dok ne dobijete željenu boju. Sve vreme lepo mešajte kako bi se masa sjedinila. Ukoliko imate vrlo svetao ten, vašu kremu možete napraviti i uz pomoć samlevenog muškatnog oraščića. Procedura je identična.

Otvoren kakao traje oko godinu dana, dok oraščič može stajati i dve godine. Zato je bolje da pravite manje količine kako bi stigli da potrošite vašu novu, toniranu kremu.