Hteli mi to ili ne - letu moramo reći zbogom! Koliko god pokušavamo slip haljine provući uz raznorazne outfite ispod sakoa i u kombinaciji sa čizmama moramo se uhvatiti u koštac s – jesenskim šopingom!

Pretražili smo malo društvene mreže i pronašli it komade u koje vredi uložiti već pri prvoj sledećoj kupovini.

Kada izdvajate veći iznos novca na garderobu, onda biste trebali razmisliti da li ćete te komade nositi i u narednih nekoliko sezona, a ove koje smo izdvojili su upravo takvi - bezvremenski!

Prsluci

Prsluk je napokon opravdao svoje ime kao omiljeni jesensko-zimski odevni komad. Ako ste ovih dana pogledali oko sebe, primetili ste da već prvim padom temperature žene posežu za trendovskim prošivenim prslukom, koji osim što greje, celoj figuri daje malo edgy prizvuk.

devojka nosi prsluk
screenshoot/instagram 

Pri svakoj kombinaciji koja uključuje prsluk daje figuru koja je vredna pažnje.

Devedesete

O, da, vreme je da prihvatite činjenicu da je generacija Z rekla svoje – devedesete su službeno u modi. Mislili smo da se nećemo vratiti zvonastim pantalonama, majicama psihodeličnih boja i kineskih natpisa i neonskim nijansama, ali smo se prevarili.

Ipak, rado smo prigrlili pantalone širokih nogavica toliko da je već postao zahtevan zadatak pronaći one koje to nisu.

Iz 90-ih su svoj uticaj crpili kompleti sakoa i suknjica ili sada opet vrlo popularne tregerice.

nadja stanojevic
screenshoot/instagram 

Poslovni outfit

Ne, ovo ne znači da ćete nositi uštogljena odela od jutra do mraka, već je konačno došla nova estetika udobnog i kežual poslovnog stajlinga.

Ove jeseni investirajte u dobre pantalone, mekani džemper i par cipela udobne pete koje će jednako dobro izgledati uz suknje, farmerke/pantalone i midi haljinu.

Sve žene koje su sklonije drugim, ženstvenijim, opcijama, osloniće se na lookove kultnih Parižanki.

devojka u poslovnom izdanju
Freepik 

Yeezy kao inspiracija modnim dodacima

Voleli ga ili ne, Kanje Vestu ne možemo osporiti status pokretača trendova. Ono što je njegov brand Yeezy učio, ne samo za uličnu modu, nego i za svet visoke mode, vredno je pohvale.

Svi ljubitelji komfora zahvaliće mu što i ove godine nosimo ravnu gumenu obuću, prošivene torbice od materijala namenjenih zimskim perjanim jaknama i omiljene bucket šeširiće! Nisu ovo novi trendovi, ali su ih tipični ljubitelji klasika uspešno izbegavali. Ipak, ne zadugo jer je to sada trend kom je nemoguće odeleti.

devojka nosi bucket sesir
Shutterstock 

Nijanse koje biramo ove zime po uzoru na ovaj kultni brend su dobro poznate - boja bele kafe, siva, nude i maslinasto zelena.

nikol u mantilu
BlayzenPhotos / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Kakav god bio vaš jesenski modni odabir, pre šopinga bi bilo dobro lepo se pripremiti. Dakle, napravi listu prioritetnih modnih ulova, koliko god da su trendi prouči da li one stoje tvojoj figuri, a potom uživaj u pronalasku svojih novih omiljenih komada!