Spoj romantike i melanholije koju uvek donosi kiša, ali i gunđanje koje ćemo čuti od prolaznika na ulicama, stvorile su već onu pravu jesensku atmosferu koja će, osim kišobrana i nezaobilaznih dodataka, tražiti i promenu garderobe.

Sada je vreme da sivilu već na početku kažemo ne, a pošto još uvek nismo saznali kako da promenimo vreme, odlučili smo da se pozabavimo modnim izdanjima tokom kišnih dana.

Dakle, šta obući kada napolju pada kiša, a vama se ne izlazi iz toplog doma nadamo se da nakon ovih saveta neće više biti večito pitanje svakoga jutra.

stilizovana zena
Instagram 

Savršeni začin koji će oživeti i najtmurniji kišni dan krije su u našim ormarima. Jednostavna tajna jesenskih odevnih kombinacija koje donose kontrast tmurnim i kišnim danima krije se upravo u kontrastima– spajanju naizgled nespojivog, jarkim bojama, naglašenim teksturama i dezenima.

Ovu jednostavnu, ali efektnu formula koju je lako ostvariti unutar svakog ormara i stila već su otkrile modne trendseterke čije će nam kombinacije još jednom poslužiti kao primer i savršena doza inspiracije.

karirani kaput
Instagram 

zena nosi plisiranu maxi suknja
Instagram 

Meko pletivo spojite s kožom, džins s raskošnom brušenom kožnom, dok će tvid sjajno izgledati u kombinaciji s ležernim klasicima za kišne dane poput mantila.

sareni dzemper
Instagram 

kozni mantil
screenshoot/instagram 

jesenja modna kombinacija
screenshoot/instagram 
kaubojke
screenshoot/instagram 

Kišobran

Kako bi vaša odeća ostala suva i netaknuta ukoliko se nebo otvori, naravno neophodan je kišobran. Savršen povod da stavite završnu tačku i naglasite lični stil. Ili da iznenadite izborom! Pored mnoštva boja, ove sezone ćete zasigurno naći kišobrane u raznim desenima. Bas kao i torba, šešir, ili cipele, kišobran ce pored funkcionalnosti koja je neophodna, doneti novu notu vašem imidžu.

devojka sa kisobranom
Freepik