Predimenzionirani blejzeri u duhu 80-ih doživeli su svoju popularnost, kako najavljuju modnu stručnjaci ove jesene vraćaju se na scenu dobre stare bomber jakne.

Ako je suditi po ponudi high street brendova i stajlinzima modnih influenserki i poznatih dama na Instagramu, bomber jakne ćemo narednih emseci svuda viđati.

Ova vrsta jakne, stvorena davne 1926. godine za zaštitu pilota od niskih temperatura, postala je zaštitni znak ulične mode, a njena maslinasto zelena verzija je neprolazni klasik u ormaru.

Bomber jakne su svestrane i udobne pa tako samim time predstavljaju idealan casual odabir u prelasku iz toplih u hladnije mesece u godini.

Brojni brendovi ove sezone potrudili su se da ne manjka zanimljivih verzija bomber jakni na policama, a uz klasične maslinasto zelene verzije, ističu se i one od veštačke kože i proštepanih materijala koje neritko krasi efektan print.

rijana u bomber jakni
The Daily Stardust / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Bomber jakne za kratko vreme su osvjile poznate dame koje ih rado nose a samo neke od njih su Rijana, Hejli Biber, Kim Kardašijan...