Uživanju u letnjim danima još uvek nije došao kraj, međutim nova sezona nam se polako približava što su potvrdile i najavile prve modne kolekcije za jesensku sezonu.

Među prvim jesenjim modelima očekivano su se istakle košulja-haljine i slip suknje, čizme i torbe, a sada na listu modnih favorita u kojima ćemo zakoračiti u jesensku sezonu dodajemo jedan od najvećih trendova nadolazeće sezone.

Između neutralnih boja i raskošnih nijansi ljubičaste, plave i zelene boje ove su se sezone smestili zemljani tonovi koji donose blagi odmak od jednostavnosti neutralnih boja, ali zadržavaju njihovu eleganciju i svestranost. Iako naizgled neugledna i dosadna, zemljana paleta ove jeseni stvoriće jedan od najraskošnijih i najpoželjnijih trendova sezone – nijanse smeđe boje.

JEDAN OD TRENDOVA ZBOG KOJIH JEDVA ČEKAMO JESEN

Inspirsane bojama koje će u jesenskoj sezoni obojiti prirodu oko nas, jesen i trend koji braon boju ističe kao jednu od najpoželjnijih u našoj novoj garderobi savršen su spoj. Smeđoj boji neretko se, ali sasvim neopravdano prepisuje nedostatak karaktera i neuglednost za koju ne postoji mesto u raskošnom svetu modnih trendova i najpoželjnijih odevnih komada.

irina sajk u braon mantilu
Shutterstock 

S tek nekoliko modnih dodataka poput praktične dnevne torbe i čizmica u nijansama smeđe kojima se uvek vraćamo s prvim jesenjim danima, nijanse braon boje donedavno su gotovo uvek bile izostavljene sa spiska trendi boja koje i najjednostavnijem odevnom komadu ili modnom detalju mogu doneti efektni izgled.

devojka u braon sakou
Instagram 

Ipak, unazad nekoliko sezona, braon boja je pronašla svoj put do modnih kolekcija i naših ormara, a nova jesenja sezona će je vratiti u pregršt neodoljivih modela koje ćemo poželeti u svojim jesenskim kombinacijama.

Smeđa boja ove će jeseni biti jedan od najvećih modnih trendova koji nećemo moći izbeći kako na high street sceni, tako i u kolekcijama luksuznih modnih kuća, dizajnera i brendova u kojima je ova nenametljiva boja otkrila svu svoju raskoš.

Od nežnih tonova tek neznatno tamnijih od bež boje do bogatih nijansi karamele, konjaka i čokolade koje krase istaknuti crveni i naranadžsti podtonovi – smeđa boja je kraljica jeseni koja je ove sezone obojila baš svaki odevni komad i detalj koji možete poželeti u svojoj jesenjoj garderobi.

HIT MODELI U KOJIMA ĆEMO PROVESTI JESEN

Koji su neki od najboljih jesenjih modela koje možete pronaći u smeđoj boji? Nijanse smeđe i pletivo savršena su kombinacija iza udobnih i toplih cosy modela, dok poslovni klasici poput odela i midi suknje u kombinaciji sa braon bojom donose novi poslovni look. Još jedan od materijala koji će odlično izgledati u kombinaciji sa smeđom je koža koju ćemo birati ne samo kada su pitanju modni dodaci, već i kad je reč o trendi odevnim komadima – svaki jesenji ormar biće bogatiji ako mu dodate braon kožnu jaknu ili kaputić od brušene kože u zagasitim smeđim nijansama. Irina Šajk samo je jedna od slavnih dama koje već neko vreme obožava ovu boju i rado je nosi.

irina sajk u braon odelu
Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Raskoš smeđih tonova ove se sezone spojila i sa satenom i čipkom kako bi stvorila neke od najglamuroznijih jesenjih modela. Čak i kad je reč o jednostavnim basic klasicima poput pantalona i T-shirta, ove sezone će svaki komad biti privlačniji u smeđoj boji.

U nastavku smo izdvojili nekoliko modnih kombinacija sa ovom hit bojom koji će vas sigurno inspirisati:

Instagram Braon - boja jeseni