Nova sezona dolazi sa novim modnim trendovima, a ko bolje od modnih influenserki na društvenim mrežama zna koji će biti vrući trendovi predstojeće sezone.

Zaboravite na baletanke i cipele sa zmijskim printom, a dok spremate modele sa šiljastim vrhom na dnu ormara, izvadite gotovo zaboravljene stare i bacite se u potragu za modernim mokasinama, čizmama u kontrastnim bojama. Moramo priznati da nas modna jesen prilično raduje.

Zaboravite na baletanke, nose se mokasine

Prelazne cipele su pravi bol za mnoge. Teško je pronaći nenametljiv model koji odlično pristaje uz veliki broj kombinacija, a da i dalje izgleda odlično. Mnogi su često posezali za baletankama, ali ove sezone ih potpuno zasenjuju mokasine. Pomalo glomazan dizajn i zdepast izgled vrlo su moderni, ali i praktični. Odlično se slažu s garderobom i mogu se nositi čak i u kišnim i hladnijim danima.

Čizme sa đonom u kontrastnoj boji

Što je đon deblji, veći je pogodak, a upravo se ovaj trend nametnuo prošle zime. Ove jeseni fokus je ponovo na modelima zdepastog oblika, a nova sezona donosi vrlo efektnu novinu - potplate u kontrastnoj boji u odnosu na ostatak cipela. Posebno je popularna kombinacija zemljanih tonova i crne, te krem i crne boje. Print zmije ili zebre može dominirati haljinama ove jeseni, ali cipele s tim ciljem ostavite za neku drugu priliku.

Visoke čizme sa platformom

I dok je prošle jeseni obeležen trend zdepastih gležnjača, ova sezona donosi identične, ali nešto više modela. Tako najmodernije čizme ove sezone dolaze sa zadebljanim platformama, pomalo glomaznim dizajnom i dopiru do kolena baš kakve voli Džej Lo, Lako se mogu nositi sa suknjama ili prevelikom košuljom koju ste pozajmili iz ormara svog dečka.

dzenifer lopez u trendi cizmicama
Vasquez-Max Lopes / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Patike od platna

Ležerne patike su neizbežne prvih dana jeseni, dok nas sunce i dalje mami za dug boravak napolju. Ali, po svemu sudeći, postoji veliki povratak legendarnih starki koje ove sezone doživljavaju pravu renesansu. Modeli od platna potpuno crni ili potpuno beli izgledaju posebno elegantno.

Gležnjače sa četvrtastim vrhom

Zaboravite modele sa šiljastim vrhom, ove jeseni gležnjače kvadratnog oblika biće apsolutni trend. Posebno modeli napravljeni od glatke kože koja krasi veoma elegantan izgled i odlično se slažu sa farmerkama.