Kada ste javna ličnost, nažalost, morate biti spremni na to da će svako sebi dati za pravo da komentariše sve što radite, ali i kako izgledate. Čak i da ste najlepši i najuspešniji na svetu, uvek će se naći neki "pametnjaković" koji će vam tražiti mane.

Međutim, kako biste reagovali da vaš izgled neko javno komentariše i to u nimalo prijatnom tonu, a uz sve to i potpuno neosnovano kritikuje zbog neznatnog "viška", ako se tako nešto uopšte i može nazvati viškom.

Upravo je to na svojoj koži osetila pevačica Lana Jurčević koja se našla na meti kritika svojih "kolega" sa javne scene. Cela situacija eksplodirala je na mrežama, a u Hrvatskoj se danima priča o tihom ratu koji vlada na sceni.

Naime, Lana se našla na stubu srama jer se ugojila par kilograma, što ne bi bio nikakav problem da to nisu javno komentarisali Lidija Bačić i Neven Ciganović ne birajući reči.

neven ciganovic
Instagram 

"Izgleda grozno. Malo se ugojila, ova korona ne čini joj dobro", rekao je između ostalog Ciganović.

"Možda koja kilica više pa... Ne znam", dodala je Bačić.

lidija bacic i neven ciganovic prokomentarisali su izgled pevacice lane jurcevic
printscreen/youtube 

Komentarisali su izdanje lepe pevačice sa dodele muzičkih nagrada "Porin", a Lana je tom prilikom ponela svedenu toaletu sa zelenim šljokicama i sve uparila sa srebrnim sandalama.

Lepim ženama sve lepo stoji, znate kako kažu, a da gospodin Ciganović i gospođa Bačić nisu uprli prstom u kojekakav višak, verujemo da to niko ne bi ni primetio.

Srećom, te iste večeri, ogroman broj ljudi stao je na Laninu stranu, a i ona sama je prokomentarisala šta se dogodilo.

"Nisam gledala emisiju, ali vidim da su se svi iznervirali. Jesi li videla koliki je greh imati 4 kile više? Sram me bilo kako sam se usudila. Šta tek rade ljudima koji imaju 10, 20, 30 kila više. Uostalom šta znači više?"

I zaista, ne možemo da se ne složimo sa Lanom. Pogledajte i sami još neke fotografije u galeriji i procenite da li zaista ima "višak" i uostalom, zašto svi moramo da budemo premršavi da bi bili zgodni? Ipak, dobro je te su njeni pratioci pružili podršku pevačici brzinom svetlosti.

printscreen/instagram Lana Jurčević, pevačica

Ispod njene objave na Instagramu usledili su komentari: "Ajde sestro slatka top si. Ljubomora je čudo", "Ne verujem. Posebno mi je tuŽno kada žena ženi deli takve komentare", "Ako si ti debela meni bolje da crknem odmah", "Istina je ta da Cigi od količine plastike u sebi nema više čime da razmišlja", "Predivna si, Lana", samo su neki od hiljada komentara podrške koje je Lana dobila.

No, ona se tu nije zaustavila - nastavila je na svoj način da se bori sa uvredama i zlonamernim opaskama onih koji su spremni uvek da bace kamen na drugog, a da ni ne pogledaju sebe.

Okačila je na Instagram niz fotografija i snimaka sa jednog zagrebačkog dešavanja na kom je nosila žutu, pripijenu, dekoltiranu haljinu, uz komentare poput "Ljulja se, ljuja" ili "Sad kreće realnost" uz video na kom jede kanapee.

lana jurcevic sa kanpeima
pritnscreen/instagram 

Međutim, to je bila samo uvertira pred finalni udarac kada je najpre okačila na Tiktok, a potom i na Instagram simpatičan video na kom pokazuje svoj stomačić, potom gornji deo ruke, i na koncu svega metaforički daje do znanja da ne haje za kritike i loše komentare pokazujući srednji prst.

"Ja vidim ovde jedan oooozbiljan PROBLEM. A to je samo da moram pod hitno da pospremim stan! Drugo ništa ne moramo, osim ako.. želimo. Žene, ja sam jedna od vas, vi ste moje, ja sam vaša. Dokazano već 100x do sada i na tome vam hvala do nebaaaa #stvarnaJA #youAreBeautiful #AllShapesAndSizes #Uzivajteeee. Ne znam samo zašto ovo nisam ranije objavila, jer mi stoji mesec dana u mobilnom... valjda kad je suđeno - onda je suđeno", napisala je ona uz ovaj video.


i uopšteno,