Kejt Džons iz australije, postala je bukvalno zvezda interneta nakon što je podelila fotografije svoje transformacije iz 2014. godine. Fitnes blogerka je rigoroznom dijetom izgubila 48 kilograma od 2014. godine i uspela ono što je mnogima san - da dovede svoju liniju do savršenstva. 

Međutim, iako bi neko pomislio da će sada moći "lakše da diše", odnosno da će biti srećna jer izgleda sjajno, istina je potpuno drugačija.

Kejt je zapravo vratila veliki broj kilograma, ali namerno.

Ne, nisu se javili problemi sa zdravljem zbog kojih je morala da se ugoji, niti spada u osobe koje nemaju čvrstu volju. Naprotiv. Dogodilo joj se ono što je mislila da nikad neće - nije bila srećna. 

- Radije bih bila deblja, a slobodna od dijeta i celog tog mentaliteta. Radije bih da sam slobodna i samouverena u blizini hrane nego mršava, a konstantno opterećena kalorijama - kaže ona.

Kejt ne prestaje da iznenađuje pratioce slikama svog novo-starog tela, i insistira da je srečnija nego ikad.

- Oduvek sam mislila da što sam manja i tanja, više ću voleti sebe i biću srećnija. Međutim, ispostavilo se potpuno suprotno - tek sam sada zaista srećna i u saglasju sa svojim telom. To je zato što sam shvatila da se moja vrednost ne oslikava brojem kilograma. Tek tada dala sam sebi dozvolu da se bavim važnijim pitanjima - kaže Kejt.

- Nekad je višak kilograma prosto nuspojava činjenice da živite bolje nego ikad. Što se mene tiče, kada sam prestala sa dijetama i počela da jedem intuitivno, ugojila sam se. To me nije iznenadilo, jer iza mene su godine izgladnjivanja i bilo je neizbežno da moje telo želi sve ono što sam mu tako dugo uskraćivala. Bilo je neizbežno i da se u jednom trenutku prejedam. Ali znate šta, ta faza je samo privremena. Neće trajati večno. Pustila sam moje telo da se oporavi prema tempu koje njemu odgovara. Nisam paničila kada bih videla novi kilogram. Nisam se kažnjavala kada preskočim trening. Samo sam pustila da stvari idu svojim tokom, bez stresa.

I zaista, čini se da je Kejt konačno prihvatila sebe takvu kakva jeste. Na svom profilu zalaže se za body postivity, i često ističe da nema ničeg lošeg u koži sa teksturom, bilo da su u pitanju strije, pegice, celulit, ili nešto potpuno četvrto.

Gojenje i činjenica da ne možete da uđete u garderobu koju ste nekad nosili, ili koju biste želeli da nosite, zasigurno teško pada većini ljudi, ali, na kraju dana, najbitnije je da nađete način da se dobro osećate u svom telu.

- Sada, kada poredim svoje ukupno osećanje sreće i zadovoljstva životom, shvatam da sam tek danas, ovako obla, zaista srećna - poručila je influenserka.

Na kraju dana, Kejt jeste u pravu - kilogrami nisu nešto što bi trebalo da nas definiše. Bitno je da zavolite sebe u svim oblicima, jer, složićete se, izgled je ipak prolazna stvar.

Na kraju dana, Kejt jeste u pravu - kilogrami nisu nešto što bi trebalo da nas definiše. Bitno je da zavolite sebe u svim oblicima, jer, složićete se, izgled je ipak prolazna stvar.