Standardi lepote menjaju se kroz vreme. To valjda znaju i ptice na grani.

I da, potpuno je nerealno pokušavati da ih sve ispratimo. Ipak, mnogi padnu upravo u ovu zamku, te ih opsesija izgledom odvede na potpuno drugu stranu, pa čak i u poremećaje sa ishranom.

Da, svi bismo mi želeli da imamo savršeno ravan stomak, figuru peščanog sata i slično, ali to nije moguće. Međutim, stvari su se, slobodno možemo reći, otkrgle kontroli, pa je uprkos sve glasnijim zagovornicima body positivity-ja, sve više zluradih komentara na mrežama i na najmanju naznaku "viška" kilograma, pa čak i nadutosti koja je najnormalnija stvar na svetu, pogotovo nakon jela.

nadutost
printscreen/instagram/claraandherself 

Influenserka Klara Gajlem, neko je ko postao poznat upravo zahvaljujući videima u kojima pokazuje svoje autfite pre i nakon obroka, a akcenat je na tome kako izgleda njeno telo tokom dana. Objašnjava da je nadutost nešto što je "normalno i ono što treba da slavimo".

Ceo serijal doneo joj je više od 6 miliona pregleda, a videi su propraćeni komentarima oduševljenja.

@claraandherself

Follow along to add these to your morning routine bestie ily

♬ Things Will Get Better... Eventually - Lo-Fi Eamonn

"Hvala ti što ovo radiš, do sada nikoga nisam videla da se bavi baš ovom temom", "Uvek sam bila iskompleksirana zbog svog stomaka, sada se osećam mnogo bolje", "Hvala ti, stvarno sam mislila da se ovo samo meni događa nakon jela", "Nekad sam odbijala hranu samo da bih dobro izgledala u odevnoj kombinaciji,a zaista nije vredno toga"... samo su neki od komentara koji se mogu naći ispod njenih mnogobrojnih videa.

Klara je u razgovoru za BuzzFeed rekla kako je odlučila da započne ovaj serijal kako bi skrenula pažnju na temu nadutosti nakon jela, koja je u većini slučajeva prirodna pojava. "Često se u medijima nadutost doživljava kao negativna stvar, jer naše društvo ima duboko ukorenjenu fobiju od gojaznosti. U stvarnosti, bez obzira na veličinu, vaše telo koje postaje veće ne bi trebalo da ima tako negativnu konotaciju", objasnila je influenserka.

@claraandherself

Happy outfits+eats day to all my favorite humans follow if you like these reminders!

♬ original sound - Clara

Takođe je progovorila i o svojoj borbi sa problemima u ishrani, nadutošću, ali i nerealnom slikom sopstvenog tela. "Patila sam od anoksije, kojoj je uveliko doprinela ideja da ako pojedem nešto neću izgledati mršavo na fotografijama.

"Trebalo mi je jako mnogo vremena da počnem da poštujem ​​svoje telo, a poštovanje je došlo pre samopouzdanja. U početku sam mislila: "U redu, moje telo zaslužuje da ga negujem i brinem o njemu", ali je prošlo je dosta vremena pre nego se razmišljanje pretvorilo u "Wow, moje telo izgleda super i osećam se sjajno!", završila je sa objašnjenjem Klara i svima nam dala vrednu lekciju koju bi trebalo da usvojimo čim pre.