Vest da je Branislav Lečić tužio glumicu Anđelu Jovanović iznenadila je domaću javnost, naročito kada se saznalo koji je razlog tužbe. Kako pišu mediji, glumac je trebalo da igra čoveka koji je lažno optužen za zlostavljanje u jednoj epizodi popularne serije "Radio Mileva", na šta se usprotivila Anđela odbivši da sa kolegom deli kadar. 

Ona je, nakon što je čula da će se Lečić pojaviti u seriji, navodno javno negodovala i izjavila da "ne želi da igra sa silovateljem i se*sualnim napasnikom", te da će, ukoliko Lečić bude angažovan na snimanju serije, "napustiti projekat iz revolta".

U tužbi se dalje tvrdi da je producentska kuća bila primorana da otkaže angažman Lečiću "imajući u vidu da Anđela Jovanović više godina igra u seriji i da prema njenom liku publika gaji određene simpatije"

Umesto Lečiću, uloga je pripala dalje Irfanu Mensuru, a sporne scene, koje možete videti u nastavku, već su snimljene i emitovane. 

Kako je Anđela Jovanović odbila da glumi scenu sa Branislavom Lečićem RTS

Zbog ove situacije, Branislav Lečić je tužio Anđelu zbog "uskraćivanja prava na rad". U tužbi koju je Blic imao na uvid navodi se da od nje traži da mu isplati novčani iznos od 300.000 dinara, a saslušanje će biti 6. marta. Glumica se oglasila nakon svega i izjavila: "Da, tačno je da me je Branislav Lečić tužio sudu, jer sam odbila da igram s njim u seriji 'Radio Mileva'. Odbila sam da igram zbog neprijatnog događaja iz prošlosti koji sam imala s njim. Ni sada, ni bilo kada u budućnosti ne želim da budem u istom kadru s tim čovekom kako zbog onoga kroz šta sam ja prošla, tako i principijelno, zbog onoga za šta su ga moje koleginice optuživale", rekla je ona, ne želeći da govori o detaljima "neprijatnog iskustva iz prošlosti", dok se Lečić malo potom oglasio javno povodom Anđelinih reči.

Branislav Lečić se oglasio povodom  celokupne situacije.
ATA Images/Antonio Ahel 

On je za Informer potvrdio da je tužio mladu koleginicu. "Tužili su je moji advokati zato što je to pitanje uskraćivanja prava na rad, to apsolutno nema niko pravo da radi i to je zakonski prekršaj. Detalje oko tužbe ne znam, to advokati rade, ali ona je učinila nešto što je van zakona. Ona nema pravo da nekom uskraćuje pravo na rad. Dan pred snimanje mi je javljeno da se neće snimati serija, a to se sve desilo njenom reakcijom. Advokati mi kažu da to nije dozvoljeno i da su zbog toga reagovali i da će u buduće reagovati na svaku vrstu takvog ponašanja", izjavio je glumac.

No, sada kada smo pretresli informacije koje se mogu naći u javnosti ne možemo a da se ne zapitamo - kome je uopšte i palo na pamet da Lečiću ponudi ulogu "lažno optuženog" nakon što ga je u prošlosti upravo glumica Danijela Štajnfeld optužila da ju je zlostavljao. Podsetimo, ona je izašla u javnost sa delovima telefonskog razgovora koji je vodila sa Lečićem u kojem  on navodno priznaje šta joj je učinio 2012. godine, a glumica je rekla da je zbog toga pobegla iz Srbije, te da je patila od posttraumatskog poremećaja, kao i da je u prošlosti želela da se ubije. Danijeli su tada brojne koleginice pružile podršku, čak i nakon što je Lečić pravosnažno oslobuđen od optužbi za silovanje.

I sad, nakon što su okončani, kako bi Branislav rekao "pakao" i "hajka" koji su "protiv njega vođeni", ne možemo da se ne zapitamo - zašto bi dođavola iko pristao da u ovom scenariju igra ULOGU LAŽNO OPTUŽENOG ZA SILOVANJE

Anđela Jovanović je glasno rekla da ne želi da radi sa Lečićem.
ATA Images/Antonio Ahel 

I dalje - zašto bi to Lečić prihvatio? Da li je to zato što je "Radio Mileva" jedna od trenutno najpopularnijih serija, te se je u pitanju "dobra i brza lova"? Ili je to način da još jednom poruči i "natrlja" Danijeli na nos da je "lažno optužen" po odluci suda? Ili... 

Evo ne znam. Ne znam zašto bi on, od svih ljudi, na prvom mestu, odlučio da je to prava uloga za njega. Isto tako ne znam zašto bi tu ulogu iko ponudio baš Lečiću? Ja ne znam, a koliko vidim, odgovor nemaju ni drugi. 

No, to je samo jedan deo bizarnosti čitave priče. Ako krenemo od toga da je Anđela rekla NE, te da su producenti ti koji su svesno odlučili da ipak ne angažuju Lečića (jer ipak su oni ti koji plaćaju, a ne Anđela), zar, tom logikom, ne bi trebalo tužiti producente? Gledano sa pravne strane, da je samo rekla "ne želi da igra sa silovateljem i se*sualnim napasnikom", pa i da nekako razumemo zašto je Branislav Lečić odlučio da reaguje i da "odbrani svoj obraz", i eventualno je tuži za povredu "časti".

Međutim, glumica je istakla da postoje i LIČNI RAZLOZI. Dakle, u prošlosti se desilo nešto što je, i da nije čitave situacije sa Danijelom Štajnfeld i Merimom Isaković, koja ga je takođe optužila za zlostavljanje, dovoljan razlog da Anđela Jovanović donese odluku da ne želi sa njim da sarađuje

Anđela Jovanović stoji iza svoje odluke.
Marija Mladjen/ATAIMAGES 

Rekla je NE i čvrsto stala iza istog. No, NE se očigledno ne prihvata. Jer kako je jedna "mala Anđela" mogla da odbije "velikog" Lečića? I još da na kraju njena reč bude jača od njegove?!

Kako bilo koja od nas sutra da kaže NE nečemu što ne želi?! Ne govorimo samo o zlostavljanju. Govorimo o osnovnom pravu da se naša reč čuje i ispoštuje, uvaži, da nam se veruje

Pročitajte još: "U ŠTA LIČNO VERUJEM JE MOJA STVAR" Nakon odluke tužilaštva, Mirjana je i dalje na Danijelinoj strani

Govorimo o mogućnosti da naše NE odjekne. Svaka od nas ima pravo da nešto ne želi, iako, sudeći po Lečićevoj reakciji, svako mora da radi ono što ne želi ukoliko neko "moćniji" tako odluči.

No, da je nekad dovoljan i kamičak da pokrene lavinu dokazala je upravo Anđela Jovanović koja je stala iza svoje odluke i svog iskustva. Pokazala je šta znači hrabrost i integritet. Šta znači stati iza svojih reči, stremiti napred i ne plašiti se posledica donete odluke. I time je dala krila svima koji su želeli da progovore, i kojima je trebala "iskrica" da pokrene vatru... 

Podsetila nas je koliko je važno da kažemo NE kada nam se nešto ne dopada, i kada nešto ne želimo, a ako ništa, to je sasvim dovoljno da Anđeli Jovanović u ime svih žena kažemo jedno veliko HVALA!

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

BRANISLAV LEČIĆ OTVORENO O GLUMCIMA I FILMSKIM RADNICIMA: Ko preskače kvalitet i moral zbog para, to mu se i vraća! ŽIVE U ZABLUDI Kurir teleivizija

Izvor: Wanted J. S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!