Celu Srbiju je uzdrmala afera koju je izazvala optužba mlade glumice Danijele Štajnfeld da ju je 2012. godine silovao stariji kolega Branislav Lečić.

Glumica Danijela Štajnfeld dala je veliku životnu ispovest za Nedeljnik u kojoj je pričala o tome kroz kakav je pakao prošla od tog 7. maja 2012. godine do danas. Govorila i o detinjstvu, prvim glumačkim koracima, popularnosti koju joj je donela uloga u filmu "Ivkova slava" i neočekivanom onlajn susretu sa Merimom Isaković.

O samom događaju silovanja sve što je rekla jeste "Da, naprasno jer me je silovao moj stariji kolega Branislav Lečić. Pobegla sam glavom bez obzira…".

branislav lecic i danijela stajfeld
Youtube 

Danijela je komentarisala i navode da je "izmislila silovanje" zbog dobijanja azila u Americi, posttraumatski poremećaj, a ispričala je i da je sačuvala patike koje je nosila te noći.

"Sećam se da sam izašla iz kola, blizu moje kuće, sve je bilo usporeno i pomislila sam, izgled ada ću da živim, slobodna sam, gotovo je. Nisam mogla da verujem da sam preživela. Bila sam odjednom najsrećnija, histeričan osećaj radosti. Sećam se tog trenutka kada sam patikama dotakla asfalt. On mi je mahnuo i otišao je. Ostala sam kao neka statua koju je neko tu posadio. Bila mi je najveća nagrada što stojim sama na trotoaru", ispričala je Danijela potresnu priču vezanu za patike koje smatra simbolom te večeri.

danijela stajfeld pokusala samoubistvo
Youtube 

"Te patike su nekako postale simbol mog gašenja. Da preživim, značilo je da moram njih da prevaziđem. Tako su sada postale moj dokaz da sam preživela, da sam sada slobodna, i da koračam kroz život onako kako ja hoću", rekla je Danijela.

U filmu "Zaceli me", koji je podigao veliku prašinu, Danijela je prikazala da je pisala oproštajno pismo. Priznaje da je u septembru 2014. pokušala samoubistvo.

"Prvog januara 2014. kada ljudi žele želje, pomislila da treba da se pripremim na kraj. Pomislila sam, ovo će biti poslednja godina mog života. Septembra te godine pokušala sam samoubistvo", rekla je ona.

danijela stajfeld u filmu zaceli me
Youtube "Zaceli me"

"Nisam tada bila svoja. Pismo je našao moj prijatelj, pozvao je policiju i sprečili su me. Samoubistvo je izgledalo kao jedini izlaz. Pobegla sam u Los Anđeles, gde me niko ne zna, da se tamo ubijem. Napisala sam pismo i stavila ga ispod računa na stolu, računajući da moj prijatelj neće gledati račune i da će naći pismo kada već budem bila mrtva. Nisam znala da je video šta radim. Po tamošnjem zakonu, policija je morala da me odvede u Hitnu pomoć. Piše 'Pacijent je preživeo silovanje 2012. u Srbiji' u mom kartonu", rekla je Danijela.

Youtube, printscreen/youtube Danijela Štajnfeld