Kad je pre nekoliko godina samo nestala s platna odselivši se u Ameriku, malo ko je znao šta je bio uzrok tako iznenadnoj odluci. Međutim, umesto da daje izjave i hešteguje #metoo, Danijela Štajnfeld je, kao odgovor, snimila dokumentarni film "Hold me right", koji se prikazuje na filmskom festivalu u Sarajevu. 

Film koji je snimila je istraživanje na temu seksualnog uznemiravanja i trauma koje ostaju njegovim žrtvama. Tim povodom, otkrila je da je i sama među njima: Kad je bila na vrhuncu popularnosti u Srbiji, Danijelu je seksualno uznemiravala jedna dobro poznata i moćna ličnost iz industrijskog sveta, a njena trauma bila je takva da je o tome ćutala godinama.

Film "Hold me right", koji se prikazuje u takmičarskom delu programa Sarajevo filmskog festivala u kategoriji dokumentaraca, baziran je na tom, ali i iskustvima drugih žrtava uznemiravanja koje, čak i sada, u #metoo eri, ostaju neme o onome što im se desilo.

Oporavljajući se još uvek od posttraumatskog sindroma, Štajnfeldova kaže da se sada ipak oseća bolje. "Iznenadila me činjenica da mi samo to što govorim o tome već pomaže da budem dobro. BIlo je to veliko otkriće za mene."

U početku, ovaj film je bio zamišljen kao desetominutni video za Jutjub, ali nakon što se povezala sa drugim osobama koje su preživele ono što i ona i intervjuisala ih, priča je počela da dobija obrise ozbiljnog filma. Isprva nije želela da u njega smesti i svoje iskustvo, ali je onda shvatila da će ostvarenju to dati mnogo iskreniji i ličniji ton.