Danijela Štajnfeld pre nekoliko meseci otpužila je proslavljenog glumca i nekadašnjeg ministra kulture Branislava Lečića za silovanje. Glumica je otkrila da je preživela emocionalno i psihološko nasilje u autobiografskom filmu "Zaceli me", a tada je rekla da je u pitanju "moćnik iz filmske industrije".

Isprva nje želela da otkrije o kome se radi, da bi na kraju otkrila javnosti da je u pitanju bio Branislav Lečić. Istraga je pokrenuta, ali sada je došlo do novih navoda koji mogu biti otežavajuće karike u ovom slučaju.

Naime, prema informacijama koje navodi portal "24 sedam", Danijela Štajnfeld i njen advokatski tim koji je zastupa protiv kolege Branislava Lečića, imaće pune ruke posla ukoliko se na sudu pokrene njena prošlost.

danijela stajnfeld optuzila lazno starijeg muškarca za pokusaj silovanja
Youtube 

Sumnja se da je glumica, prema navodnoj izjavi svedoka bliskog njenoj porodici, pre 20 godina lažno optužila za pokušaj silovanja starijeg muškarca, V. K. iz Ruskog Krstura, gde je i rođena. Ipak, slučaj je odbačen i nikad nije dospeo na sud zbog razlikama u glumičinim iskazima.

V. K. preminuo je 2004. godine, a taj portal piše da je u trenutku kada ga je Danijela prijavila za seksualno uznemiravanje imao 43 godine, a ona 15. Radi se o lokalnom fotografu koji je radio po potrebi i za školske svečanosti, a čija se kuća tada nalazila nadomak škole koju je pohađala Danijela.

Pokojni V. K. preminuo je od posledica moždanog udara, nije bio oženjen ni imao decu. Brojni meštani Ruskog Krstura imali su samo reči hvale za V. K. On se bavio fotografijom, umetnošću uopšte, ali niko od njih nije čuo da se ponašao nedolično.

Portal na osnovu izjava meštana tvrdi da V. K. nije jedini muškarac kog je Štajnfeldova u periodu od svoje 15. do 17. godine prijavila za seksualno uznemiravanje, već da ih ima najmanje dvojica. Te tvrdnje nikad nisu dočekale suđenje zbog nedovoljno čvrstih dokaza tadašnje tinejdžerke.

danijela stajnfeld u filmu zaceli me
Youtube "Zaceli me"

Njen advokat Božo Prelević, rekao je kratko za ovaj portal da ne želi da govori o slučaju svoje klijentkinje kako ne bi ometao tužilaštvo, ali kaže za ove nove informacije da svakako ne bi mogle da utiču na slučaj sa Lečićem.

Izvor iz tužilaštva dodaje da bi optužnica protiv glumca odavno bila podignuta, kad bi organi koji vode proces imali čvrste dokaze protiv Lečića. Opširnu ispovest o pokušaju silovanja od strane glumca iznela je i njegova nekadašnja koleginica Merima Isaković.