Proslavljena glumica Mirjana Karanović jedna je od prvih koja je javno podržala Danijelu Štajnfeld nakon što je obelodanila da ju je silovao glumac i nekadašnji ministar kulture Branislav Lečić.

Tada je javno istupila sa rečima da ne želi da deli "daske koje život znače" sa Branislavom Lečićem, kako u predstavi koju su pripremali, tako ni u drugim sa repertoara, a njen potez dočekan je sa oduševljenjem.

"Ja verujem Danijeli, ja sam čula taj razgovor koji je on imao sa njom i meni ništa više nije potrebno, ja nisam sudija ja ne presuđujem i osuđujem. Ja samo dajem podršku. Mene je vrlo iznenadilo, kad sam videla da je on naveden, osećala sam iznenađenje. Nisam ga okrenula jer mi je to toliko bilo strašno, razmišljala sam da ga okrenem i onda sam čula njegov glas na snimku", rekla je glumica tada.

mirjana karanovic kaze da i dalje veruje danijeli nakon sto je cula lecicev glas na snimku
ATA Images/Antonio Ahel 

Mirjana Karanović sada je prokomentarisala odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da odbace krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld i istakla da i dalje stoji pri tome da se Lečić nedolično ponašao, misleći na snimak razgovora između Danijele i Branislava koji je isplivao u javnosti.

mirjana karanovic ostaje pri stavu da danijela nije kriva
printscreen/youtube 

"Kada je sve isplivalo u javnost, ja sam iznela svoj stav povodom njegovog ponašanja u snimku gde se čuje kako razgovara sa Danijelom Štajnfeld. Šta mene briga za tužilaštvo, imam stav o tome šta sam čula i to je nedopustivo. Znam da glumci koji su tada radili sa Danijelom i Lečićem na toj predstavi tada to nisu odbacili. Takođe, ja njega nisam optužila za silovanje, nego za ponašanje prema koleginici, a u šta ja lično verujem to je moja stvar", rekla je Karanovićeva i dodala da je odluka tužilaštva da odbaci optužbe pitanje prava i procedure, te da su njeno mišljenje o slučaju mnogi pogrešno razumeli.

Na pitanje da li to znači da nije promenila mišljenje o kolegi, kao i da li ga je srela otkako je afera isplivala u javnosti, glumica je ostala kategorična.

"Nisam ga srela i ne želim više nikad da ga vidim", poručila je Karanovićeva.