Kao bomba je odjeknula vest da je našu glumicu Danijelu Štajnfeld silovao moćnik filmske industrije. Glumica je trenutno u Beogradu, gde se pojavila pre nekoliko dana u beogradskom Višem tužilaštvu gde je otkrila identitet silovatelja. Kao počinitelaj ovog dela navela je poznatog glumca Branislava Lečića.

Mnogi su stali u njenu odbranu i pružili su joj bezrezervnu podršku, naročito njene kolege iz klase kao i mnogi drugi iz sveta kinematografije. Mira Banjac, Mirjana Karanović, Petar Benčina, Nina Janković samo su neka od imena koji su stali uz mladu koleginicu. Među njima našao se i poznati hrvatski glimac Goran Bogdan, koji je to uradio putem društvene mreže Instagram. Naime, on je na svom profilu postavio fotografiju na kojoj pozira u ružičastoj haljini sa visoko podugnutim srednjim prstom.

Iako izgleda da je glumac hteo da se našali, iza svega stoji ozbiljna poruka.

"Nisam tražila....šta nije jasno", napisao je uz fotografiju i tako otkrio da ovim daje podršku silovanim ženama.

U hashtagovima je dodao poruke poput "ne dam te sestro", "dosta je bilo" i "no pasaran".

Podsetimo, sudbina koja ju je zadesila je delom opisala u dokumentarnom filmu "Zaceli me" koji je snimila 2019. godine. Trauma kroz koju je prošla navela ju je da napusti Srbiju i da život nastavi u dalekoj Americi. Silovanje se kako je glumica izjavila dogodilo 7. maja 2012. godine kad je ona imala 28 godina.

Danijela Štajnfeld
Elena Mudd 

Kada je upitana zašto je dosada ćutala glumica je izjavila da imala posttraumatski stres i da joj je trebalo vremena da sebi zapravo prizna kroz šta je prošla i da skupi hrabrosti. Kap koja je prelila čašu i koja je glumicu podstakla da prijavi napasnika iznela je u nedavnom intervjuu koji je dala za Insajder.

"Kada se pojavio slučaj žrtava Miroslava Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti", kaže Danijela Štajnfeld.

Branislav lečić
ATA Images/Antonio Ahel 

Na taj način glumica je želela da spreči ponavljanje zločina, i da svojim postupkom podstakne i druge žrtve da skupe hrabrost i da prijave napasnike, koji se kriju iza svog položaja u društvu. Veliku podršku joj je pružila i Milena Radulović glumica koje je takođe nedavno i sama prijavila da je bila silovana od strane Miroslava Mike Aleksića.