Nakon što se nagađalo o identitetu silovatlja u slučaju Danijele Štajnfeld, kog je spomenula i u svom dokumentarcu "Zaceli me", danas je otkriveno o kome je reč. 

Naime, glumica je u Višem javnom tužilaštvu otkrila da je glumac, opozicioni političar, bivši ministar i član Demokratske stranke, Branislav Lečić, misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao.

"Mene je silovao moj kolega i dragi prijatelj Branislav Lečić, 7. maja 2012. godine. Mi smo tada igrali predstavu. Nakon predstave sam sela sa njim u kola, što nije bilo ništa neuobičajeno, jer smo se i pre toga često viđali i putovali zajedno zbog posla. Sve do te noći kada je on mene na moje moljenje i plakanje i na moje ne, odveo negde gde ja nisam znala gde sam. Iz tog prostora nisam mogla da izađem, bila je noć i to se nalazilo negde na obroncima Beograda. Tamo me je mučio i silovao", započinje svoju ispovest Danijela.

Branislav Lečić
ATA Images/Antonio Ahel 

"Ja sam govorila ‘ne’ neprestano, dok god sam mogla", dodaje ona.

"Kada se pojavio slučaj žrtava Miroslava Aleksića u javnosti, Branislav Lečić je smislio da bude veliki aktivista protiv seksualnih zločina. U momentu kada je on pozvao bivše učenike škole Mike Aleksića da uđu u njegovu glumačku školu, to je prelilo kap. Ja sam razumela da to sada više nije pitanje šta će se sa mnom desiti u momentu kada progovorim, ovo je pitanje moje društvene odgovornosti", kaže Danijela Štajnfeld.

Glumica je nakon traume koju je doživela rešila da napusti Srbiju i da se preseli u Ameriku, kako bi pokušala da tamo pronađe mir i zaboravi sve što joj se dogodilo. Iako je otišla kilometrima daleko nije mogla da pobegne od svojih misli, koje su je u jednom momentu navele na to da čak pokuša da sebi oduzme život. Tada je shvatila da joj je porebna pomoć.

"Ja sam se lečila od posttraumatskog stresnog poremećaja jedno dve godine. Ja u to vreme nisam mogla da funkcionišem normalno kao osoba, da se osećam sigurno. Bila sam uglavnom zatvorena. Ako bi bio neko ko bi me podsetio na njega u bilo kom smislu, meni bi počela teškoća sa disanjem i mogla sam da dobijem panične napade", priča Danijela u intervjuu za Insajder.

danijela štajnfeld
Elena Mudd 

Sudbina koja ju je zadesila je delom opisala u dokumentarnom filmu "Zaceli me" koji je snimila 2019. godine,a nakon toga priznala je i da je reč o jednom moćniku iz domaće filmske industrije, ali je do sada njegov identitet bio nepoznat javnosti.

Glumica je u januaru ove godine bila izložena pritiscima javnosti da otvoreno kaže o kome je reč, kada je na Tviteru napisala da je o napadaču izvestila Tužilaštvo još u novembru 2020. godine.

"Dala sam audio snimak priznanja mog silovatelja pre tri meseca javnom tužiocu i policiji. Dala sam iskaz i od njih ništa više nisam čula. Sada je na policiji i tužilaštvu. Njih molim vas pitajte, i zbog mene i zbog svih vas", napisala je tada Danijela.