Mislili ste da konačno možete da odahnete jer je retrogradni Merkur prošao? Neeeeee... iako bismo jako voleli da vam kažemo da se sada opustite nakon više nego napornog perioda, činjenica je da moramo biti na oprezu još neko vreme, jer Merkur je možda prošao 25. aprila, ali njegova senka je i dalje tu. 

A to znači - odlazak uz prasak. 

U prevodu: Merkurova senka znači da Merkur prolazi istim putem kojim je već prešao. On prvo ide direktno, zatim se vraća unazad, pa ponovo ide direktno preko istih stepenova preko kojih je već dva puta prešao. Taj treći prelazak se zove senka.

Retrogradni merkur još nije prošao
Shutterstock 

Savet za ove dane: sve je u redu sa najvećim brojem aktivnosti, samo nemojte planirati najvažnije događaje u životu dok je u senci. Naravno, sve dok se vi pitate. Ako nije do vas, onda samo dobro pročitajte sve što piše sitnim slovima, potrudite se da sve dobro razumete, pitajte, pitajte i pitajte (nemojte da vam bude glupo i sto puta da postavite isto pitanje ako ne razumete).

Koliko traje senka retrogradnog Merkura?

Kod retrogradnog Merkura, on tri nedelje usporava, pa ulazi u retrogradni hod, a nakon toga, otprilike slede 3 nedelje senke. 

Prvi dani su najopasniji, primera radi - zamislite kola koja su na vrhu brda i kojima su popustile kočnice. Prvo kreće sporije, pa onda u punoj brzini, gde niste sigurni gde se nalazite, šta radite, niti kako da kočite, a onda ide sudar u podnožju brda, što je kraj retrogradnog, i vaš pad (senka). Nakon toga sledi vreme gde vi vidate "rane" i oporavljate se od svega, a sudeći kakav je bio ovaj period iza nas, bolju metaforu nismo mogli naći. 

Dakle, u narednim danima budite na oprezu, i ne zaboravite - i ovo će proći!

Pročitajte još: ZNACI KOJI NEMAJU GRIŽU SAVESTI KADA VAS POVREDE: Za reč izvini ne znaju, i još će vas ubediti da ste vi krivi

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

ESPRESO TIKTOK: Srodna duša svakog horoskopskog znaka espreso tiktok

Izvor: Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.