Svaki put kada se Merkur nađe u retrogradnoj fazi, pojedini znaci to na svojoj koži osete daleko gore od drugih. Nesporazumi, kvarovi, problemi gotovo su svakodnevnica, a većina ljudi dovedena je na ivicu živaca.

Ovaj retrogradni Merkur naročito je bio surov, no srećom, završava se već 25. aprila, iako ćemo još nekoliko dana biti pod uticajem njegove senke. 

Četiri horoskopska znaka bila su posebno na udaru, no srećom, sada će odahnuti među prvima i pre nego što se završi retrogradni hod. 

Bikovi

Bikovi, koji cene stabilnost i pouzdanost, posebno su izazivani tokom retrogradnog Merkura, naročito kada je reč o finansijama i ličnim vrednostima. Dok se ovo razdoblje približava kraju, Bikovi mogu očekivati postepeno smirivanje finansijskih turbulencija. Sa stabilnijim periodom trebalo bi iskoristiti svaku priliku za organizaciju finansija i planiranje budućih investicija, piše Index.hr.

Retrogradni Merkur donosi probleme.
Shutterstock 

Blizanci

Blizanci, čiji je vladar Merkur, intenzivnije osećaju svaki njegov retrogradni ciklus od ostalih znakova. Problemi u komunikaciji, konfuzija u planovima i nesporazumi sa bliskim osobama mogu izazvati frustracije. Kraj retrogradnog Merkura donosi poboljšanje u veštinama komunikacije, otvarajući put za efikasnije i jasnije izražavanje misli i ideja.

Vage

Vage, koje teže harmoniji i ravnoteži, mogu primetiti da su njihovi međuljudski odnosi posebno osetljivi tokom retrogradnog Merkura. Završetak retrogradnog ciklusa za Vage znači smanjenje napetosti i poboljšanje odnosa sa partnerima i saradnicima. Ovaj period bi trebalo da iskoriste za rešavanje nesuglasica i obnavljanje starih veza.

Strelčevi

Iako su poznati po svom optimizmu i želji za proširivanjem horizonta, tokom retrogradnog Merkura njihov duh je na posebnom ispitu. Karijera i planovi su im bili na klimavim nogama, te će ih radovati da sa završetkom ovog turbulentnog perioda mogu očekivati ubrzanje u profesionalnom razvoju i obrazovnim naporima. Bez obzira da li je reč o učenju novih veština ili pokretanju novih projekata, sada je idealno vreme za akciju.

Bonus video:

Da li hrišćanstvo i astrologija mogu da idu zajedno?  TikTok/thatastrologeeguy

Izvor: Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.