Prvi retrogradni Merkur u 2024. čeka nas od 1. do 24. aprila, što znači - naoštrite živce i psihički se spremite na izazove koji će biti neminovni. No, čini se da će ipak pojedini horoskopski znaci biti miljenici sudbine. 

Od svih, 4 će baš imati sreće u aprilu. Proverite da li ste među njima.

Bik

Ljubav: Slobodni Bikovi mogu da očekuju susret ili poznanstvo na sasvim neočekivanom mestu kao što je muzej, izložba ili neki poslovni događaj. Datum na koji treba da obratite pažnju jeste 15. april, biće posebno povoljan za sklapanje novih poznanstava. Zauzeti Bikovi trebalo bi da porade na iznenađenju za svog partnera, to će ojačasti vašu vezu i oboma doneti radost.

Karijera i finansije: Maj će biti posebno dobar period za vaša profesionalna dostignuća, pogotovo oko 10. maja, kada je moguće ostvariti veliki profit. Uzmite u obzir ponude koje će vam stići između 20. i 25. maja, mogle bi da vam se višestruko isplate.

Zdravlje: Nemojte zanemarivati preventivne lekarske preglede, posebn početkom aprila. Priuštite sebi opuštajuće tretmane kao što su masaža ili aromaterapija.

Retrogradni merkur u 2024
Shutterstock 

Rak

Ljubav: Zvezde će Rakovima biti posebno naklonjene 7. i 19. aprila kada je reč o prilikama za novu emotivnu vezu. Vrlo brzo bi neko poznanstvo moglo da preraste u vrelu romansu. Zauzeti Rakovi će možda poraditi na planovima za zajedničku budućnost, a za njih je važan datum 13. maj.

Karijera i finansije: Vaš rad će i te kako biti zapažen, a velike su šanse da ćete dobiti ponudu za učešće u nekom unosnom, perspektivnom projektu, posebno u periodu od 5. do 15. maja. Ne propustite priliku da se dokažete. Očekujte priliv novca oko 20. aprila, a ovo je dobar period i za neka ulaganja.

Zdravlje: Obratite pažnju na svoje psihičko stanje krajem aprila. Meditirajte ili vežbajte kako biste došli do unutrašnjeg balansa.

Pročitajte još: STIŽE PRVI RETROGRADNI MERKUR U 2024: Spremite se jer stiže NEVIĐENI HAOS i niko nije siguran, posebno ova 3 znaka

Škorpija

Ljubav: Slobodne Škorpije imaju priliku da upoznaju nekog posebnog na nekom događaju ili prilikom nekog izlaska u provod, a posebno dobri datumi za to su 3. i 18. april. Zauzete Škorpije uživaće u jačanju svog odnosa i bliskosti sa partnerom, a 14. maj je datum koji će vam doneti veliku sreću na emotivnom planu.

Karijera i finansije: Vaša karijera će procvetati, a predlog ili ponuda koja će vam stići u narednom periodu će vam dodatno dati krila. Možete da je očekujete u bilo kom trenutku, ali 8. maj je najpovoljniji dan. Budite spremni za neočekivane ponude i nemojte se plašiti da preuzmete odgovornost. Finansijski uspeh vam takođe predstoji, posebno u periodu od 16. do 22. maja.

Zdravlje: Obratite pažnju na svoje telo, a posebno sredinom maja kada postoji povećan rizik od povreda. Plivanje i pilates su dobar tip fizičke aktivnosti za vas.

Vodolija

Ljubav: Vodolije bi mogle da upoznaju zanimljive ljude na nekom putovanju ili na društvenim mrežama, odnosno internetu uopšte, posebno 12. aprila i 2. maja. Za one koji su već u vezi, 20. maj biće važan datum i odličan dan koji treba da posvetite partneru.

Karijera i finansije: Na poslovnom planu posebno važan dan biće 26. april. Nemojte se plašiti inovacija, već ih prigrlite, biće vam od koristi. Ako se bavite startapovima ili novim tehnologijama, imaćete puno uspeha i to posebno u periodu između 17. i 24. maja.

Zdravlje: Važno je da ne ignorišete signale svog tela. Ako se osećate umorno, dozvolite sebi kratak predah i pravi odmor.

Bonus video:

Pozitivne i negative strane Bikova, Devica i Jarčeva TikTok/tohpazzz

Izvor: Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.