Poslednji retrogradni Merkur u godini startuje 13. decembra i završiće se 3. januara, te je dobro da se naoružate strpljenjem.

Merkur, planeta komunikacije, analize i putovanja, kada retrogradira u Jarcu, može uticati na način kako razmišljamo, komuniciramo i planiramo.

Tokom tog perioda moguće su svađe, nesporazumi u komunikaciji i slično. Ljudi mogu imati tendenciju da se izražavaju impulsivno ili bez dovoljnog razmišljanja, što može dovesti do konfuzija ili ozbiljnih konflikata.

Retrogradni Merkur kreće 13. decembra.
Shutterstock 

Jarac je povezan s poslovnim i karijernim aspektima života. Retrogradni Merkur u ovom znaku može doneti potrebu za revizijom poslovnih planova, ciljeva i strategija. Može se pojaviti potreba za ponovnim razmatranjem profesionalnih puteva i ciljeva.

Takođe, možemo očekivati povećanu odgovornost u komunikaciji. Važno je biti pažljiv u izražavanju i preuzeti odgovornost za svoje reči i postupke.

To znači da može doći do analize prošlih postupaka, posebno u kontekstu karijere i ambicija. Razmatranje prošlih odluka može pomoći u postavljanju temelja za buduće akcije.

Najviše će udariti na Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove.

Pročitajte još: SVE RETROGRADNE PLANETE U 2024: Samo će nas Merkur mučiti 4x, pa će isto uraditi i 6 drugih, no, postoji SPAS

Jedini "pošteđeni" biće LAVOVI.

LAvovi su jedini pošteđeni uticaja retrogradnog Merkura.
Shutterstock 

Kako će retrogradni Merkur uticati na Lava?

Kada Merkur započne svoj retrogradni hod 13. decembra, to će za Lavove označiti početak velikog "remonta" i samopomoći.

Lavovi treba da očekuju boljitak na polju zdravlja i posla, s obzirom da ćete dobro razmotriti svoje navike i rutine koje vas vode kroz dan. "Anuliraćete" sve ono što ne podržava vaš lični razvoj i rast, i sklonićete "emotivne vampire".

Lavovi će skloniti sve negativno iz života.
Freepik/ lookstudio 

Sjajan je momenat da razmislite o svojim metodama, ritualima i režimu po kom živite. Uz ovu retrogradnost mogli biste da se vratite nekim nezavršenim projektima na poslu ili da konačno razrešite neke odnose u privatnom životu, što može biti teško na početku, ali će imati sjajan kraj.

Zahvaljujući predstojećem retrogradnom Merkuru, Lavovi bi mogli da budu daleko efikasniji nego inače i da mudrije iskoriste svaki trenutak svog vremena, da bi vodili ispunjeniji svakodnevni život, a kako će im i finansije ići na ruku, jasno je da im naredni period donosi samo dobro.

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

NA OVAJ ZNAK ĆE RETROGRADNI MERKUR IMATI NAJVEĆI UTICAJ:  Kurir TV

Izvor: Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.