Mnogima se na sam pomen retrogradnog Merkura diže kosa na glavi, i jasno nam je zašto. No, ukoliko ste mislili da ste sa istim završili ove godine, moramo da vam donesemo razočaravajuće vesti. 

Poslednji retrogradni Merkur u godini startuje 13. decembra i završiće se 3. januara, te je dobro da se već sada naoružate strpljenjem. 

Merkur, planeta komunikacije, analize i putovanja, kada retrogradira u Jarcu, može uticati na način kako razmišljamo, komuniciramo i planiramo

Novi retrogradni Merkur u Jarcu od 13. decembra.
Shutterstock 

Tokom tog perioda moguće su svađe, nesporazumi u komunikaciji i slično. Ljudi mogu imati tendenciju da se izražavaju impulsivno ili bez dovoljnog razmišljanja, što može dovesti do konfuzija ili ozbiljnih konflikata.

Jarac je povezan s poslovnim i karijernim aspektima života. Retrogradni Merkur u ovom znaku može doneti potrebu za revizijom poslovnih planova, ciljeva i strategija. Može se pojaviti potreba za ponovnim razmatranjem profesionalnih puteva i ciljeva.

Retrogradni Merkur uticaće posebno na 4 znaka.
Shutterstock 

Takođe, možemo očekivati povećanu odgovornost u komunikaciji. Važno je biti pažljiv u izražavanju i preuzeti odgovornost za svoje reči i postupke.

To znači da može doći do analize prošlih postupaka, posebno u kontekstu karijere i ambicija. Razmatranje prošlih odluka može pomoći u postavljanju temelja za buduće akcije.

Jarac je povezan s autoritetom i strukturom. Tokom retrogradnog Merkura, mogu se pojaviti izazovi u komunikaciji s autoritetima ili nadređenima. Retrogradni Merkur doneće probleme u komunikaciji za sve znakove, a najviše će udariti Ovnove, Jarčeve, Vage i Rakove.

Pročitajte još: POZNATI RUSKI ASTROLOG IMA LOŠE PROGNOZE ZA 2 ZNAKA U DECEMBRU: Na poslu će sve biti klimavo, ali zato u ljubavi... RAJ

Bonus video:

Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih TikTok/anna.halk

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.