Većini ljudi se na pomen retrogradnih planeta (pogotovo Merkura) diže kosa na glavi, a 2024. nam ne donosi olakšanje na tom polju. 7 planeta će imati retrogradni hod, te ćemo čak i u narednu godinu zakoračiti upravo pod uticajem gorepomenutog Merkura. Energija retrogradnih planeta bukvalno preokreće sve kvalitete koji su im svojstvene tokom njihovog uobičajenog direktnog kretanja.

Ipak, astrolozi smatraju da je dobro unapred se informisati o ponašanju planeta Sunčevog sistema kako biste vreme retrogradnosti okrenuli u svoju korist.

Retrogradni Merkur 2024

Merkur dosta često menja putanju, pa će 2024. godine nekoliko puta ići retrogradno. Ovo su datumi:

  • do 2. januara
  • od 1. aprila do 25. aprila
  • od 5. avgusta do 28. avgusta
  • od 26. novembra do 15. decembra

Uticaj ove planete u retrogradnom kretanju utiče na komunikacije, što znači da u ovim periodima dolazi do kašnjenja u prenosu i prijemu informacija. Problemi nastaju sa tehnologijom, a česti su i napeti trenuci u komunikaciji. Međutim, uticaj Merkura vam omogućava da preispitate ranije donete odluke i počnete da radite nešto, Dailyhoro.ru.

Tokom 2024. Merkur će nekoliko puta imati retrogradni hod.
Shutterstock 

Retrogradni Mars 2024.

Ova planeta će biti u retrogradnom kretanju veoma kratko, što znači da neće praviti nikakve posebne probleme ili nevolje. Međutim, ne zaboravite na mere predostrožnosti. Prilikom obrnutog kretanja planete često se javljaju teškoće u postizanju ciljeva, gubitak motivacije, gubitak snage ili jednostavno nedostatak želje za delovanjem. U ovom periodu morate biti oprezni: od 6. decembra do 24. februara.

Retrogradni Jupiter 2024.

Uticaj retrogradnog Jupitera utiče na podsvest. Tokom obrnutog kretanja, pojavljuje se prilika da se preispita i usvoji nova filozofija života. Takođe, Jupiter u retro pokretu nas „nagrađuje” nemarom, nedostatkom smirenosti i nedostatkom želje da radimo na sebi. U periodu od 9. oktobra do kraja 2024. godine važno je da budete maksimalno fokusirani i pažljiviji u svojim postupcima.

Retrogradni Saturn 2024.

Uticaj ove planete u retrogradnom kretanju utiče na komunikaciju i poslovanje. U periodu od 29. juna do 15. novembra mogući su toksični odnosi i neprijatni susreti sa manipulatorima. Ne treba isključiti ni manje nevolje u svim oblastima života koje mogu da vas uznemire i liše motivacije. Ipak, planeta nas poziva da preispitamo svoj odnos prema trenutnim okolnostima, izaberemo novu taktiku i pronađemo pravi put ka uspehu, oslobađajući se svega površnog.

Retrogradni Saturn će imati svoj hod u 2024.
Shutterstock 

Retrogradni Uran 2024

Uticaj retro Urana trajaće od 29. avgusta do 27. januara. Ovaj period je vreme za nove ideje i neočekivane načine razvoja. Energija planete će koristiti onima koji nisu lenji i odbijaju nerad. Za one koji dopuštaju slabost, Uran će predstavljati neprijatna iznenađenja u vidu obustave važnih poslova, kolapsa planova i gubitka odlične reputacije.

Retrogradni Neptun 2024

Uticaj retrogradne planete trajaće od 2. jula do 7. decembra. Tokom ovog perioda, astrolozi preporučuju da se više vremena posveti treniranju snage volje kako se ne bi vrili starim lošim navikama. Stvari će ići na bolje ako pokažete više ljubaznosti i odzivnosti tokom Neptunovog retrogradnog kretanja, ne oslanjajte se na slučajnost i proračunate ne samo svoje korake, već i pratite ono što je rečeno.

Pročitajte još: ODMARAJTE DOK MOŽETE, JER OD 13. DECEMBRA KREĆE NOVI PAKAO: Poslednji retrogradni MERKUR donosi haos - 4 znaka na udaru

Pluton retrogradan 2024.

Retrogradni Pluton je vreme samoće i razmišljanja o budućnosti. Tokom dobrovoljne izolacije biće lakše čuti sebe i svoje potrebe i otkriti svoj uspavani potencijal. U periodu od 2. maja do 12. oktobra stižu nove ideje u čiju realizaciju se može pristupiti nakon što Neptun uđe u direktno kretanje.

Bonus video:

Devojke u ovom znaku mogu da nateraju svakog da se zaljubi u njih TikTok/anna.halk

Izvor: Glossy/Wanted J. S.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.