Pred nama je još jedan retrogradni Merkur, ali srećom - pretposlednji u nizu. Nažalost, iako su dobre vesti da nas do kraja godine čeka još samo jedan turbulentni retrogradni period, to ne umanjuje da će dani pred nama biti posebno izazovni. 

Kada kreće, a kada se završava retrogradni Merkur?

Retrogradni Merkur kreće 23. avgusta i završava se 15. septembra, a nijedan znak neće biti pošteđen njegovog uticaja! Biće u znaku Device, te će u fokusu biti nezavršeni poslovi i finansije.

Za većinu znakova Zodijaka nastupiće "komunikaciona kriza" – bukvalno ćete imati poteškoće u razgovoru i odnosu s drugima, a mogle bi da nastupe i smetnje u vidu kasno dobijenih i pogrešno protumačenih poruka.

Retrogradni Merkur donosi izazove.
Shutterstock 

Pošto retrogradnost Merkura sada počinje u Devici, promenljivom zemaljskom znaku povezanom s logikom, napornim radom, zdravljem, analizom, kompetencijom i inteligencijom, to bi moglo da dovede do toga da se ostvarenje vaših planova zaustavi naglo.

Očekuje se da će ovaj retrogradni Merkur najviše uticati na putovanje, obrazovanje i način na koji se prepuštamo iskustvima.

Na samom završetku čekaju vas intenzivne emocije i naleti strasti, dok ćete se zbog osmog stepena Škorpije naći licem u lice s tajnom koja može da vam promeni život. Možete očekivati da će isplivati neke potisnute informacije, da će laži biti razotkrivene i da će konačno sve biti jasno.

Dva dana posebno opasna

Kada je reč o retrogradnom Merkuru, posebno obratite pažnju na dan pre i dan nakon završetka, jer možete osetiti ogromnu napetost, imati loš predosećaj i slično, što nije ništa čudno jer je to trenutak pre nego što će se sve "survati" u astrološkom smislu. 

Tokom retrogradnog Merkura dva dana su posebno opasna.
Shutterstock 

Isto važi i za dan nakon, kada ćete prosto još uvek morati da "sanirate štetu". I najbitnije: 

NE ZABORAVITE NA NJEGOVU SENKU!

Merkurova senka znači da Merkur prolazi istim putem kojim je već prešao.

Drugim rečima, on prvo ide direktno, zatim se vraća unazad, pa ponovo ide direktno preko istih stepenova preko kojih je već dva puta prešao. Taj treći prelazak se zove senka.

Savet za ove dane: sve je u redu sa najvećim brojem aktivnosti, samo nemojte planirati najvažnije događaje u životu dok je u senci. Naravno, sve dok se vi pitate. Ako nije do vas, onda samo dobro pročitajte sve što piše sitnim slovima, potrudite se da sve dobro razumete, pitajte, pitajte i pitajte (nemojte da vam bude glupo i sto puta da postavite isto pitanje ako ne razumete).

Bonus video:

"LJUDI NIJE ŠALA, PAZITE SE RETROGRADNOG MERKURA!" Pevač otkrio, PLANETE utiču na sve: Brat mi je astrolog, UVEK GA PITAM!  Kurir televizija

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.