Avgust je tek krenuo, a već nam je spremio brojna kosmička iznenađenja. Ovog meseca čak šest planeta će biti retrogradne, te nas tako čekaju Saturn, Pluton, Uran, Jupiter, i naravno ozloglašeni Merkur. 

Početkom nedelje, retrogradna Venera i Sunce su se udružili sa nepredvidivim Uranom, što je izazvalo iznenadne promene u svima nama. Možda ćete se suočiti sa nekim neočekivanim izazovima, pa se nemojte plašiti da razmišljate van okvira dok se krećete kroz preokrete! Ne brzajte sa odlukama jer energija retrogradne Venere može učiniti neke od ovih poriva prolaznim.

U avgustu nas čeka 6 retrogradnih planeta.
Shutterstock 

Mlad Mesec 16. avgusta je u konjukciji sa retrogradnom Venerom koja dominira našim ljubavnim životima narednih nedelja, te ovo može biti korisno vreme za preuzimanje inicijative za rešavanje bilo kakvih upornih problema u vezi ili konfliktnih želja koje su se pojavile u vašem srcu proteklih dana. Dakle burno, ali sa mogućim srećnim ishodom.

Retrogradne planete menjaju stvarnost.
Shutterstock 

23. avgust je datum koji treba da ubeležite svoje kalendare, jer je to prvi dan sezone Device, kao i početak retrogradnog Merkura. Sunce u Devici nateraće vas, hteli ili ne, da potpuno pretumbate i rasčistite raspored i dovedete svoje živote u red. Nažalost, retrogradni Merkur u Devici počinje istog dana, što može otežati jasno sagledavanje svih malih detalja života. Imajte strpljenja sa sobom i drugima, jer je ovo peta planeta koja se za sada pridružila timu "Retrograde".

Mesec se završava sa isto toliko kosmičke akcije sa kojom je i počeo. 27. avgusta strastveni Mars ulazi u Vagu, unoseći energiju u društvene situacije i odnose. Dan kasnije, šok-umetnik Uran počinje svoju godišnju retrogradnost, gurajući nas da obradimo neke od nepredvidivijih tema, nedoumica i obrta koji su se desili u okviru kolektiva i naših života tokom proteklih meseci.

Mesec avgust će biti težak zbog retrogradnih planeta.
Shutterstock 

Konačno, imamo snažan pun Mesec u Ribama 30. avgusta. Ovo je drugi pun mesec koji će se odviditi tokom avgusta, što ga čini posebnim Plavim mesecom. Sedeći preko puta pragmatičnog Sunca u Devici, sada je vreme da se oslobodite nekih fantazija kako biste izravnali svoju stvarnost i snove.

Bonus video:

KRETANJE RETROGRADNOG MERKURA NAPREDOVANJE, ILI NAZADOVANJE ? Kurir TV

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.