Rat u Ukrajini besni već danima, a kako stvari stoje najgore tek sledi.

Zbog svih dešavanja oglasile su se brojne slavne ličnosti i javno pružile podršku ugroženima, ali i poslali pomoć, dok su se velike organizacije odlučile na drastične korake u cilju da ruske agresore kazne na bilo kakve načine.

Tako, primera radi, ruski sportisti u narednom periodu neće moći da se takmiče pod zastavom svoje zemlje, niti će smeti da koriste nacionalne simbole na društvenim mrežama. Neće smeti da pevaju ili javno izvode rusku i belorusku himnu, niti smeju išta da spominju vezano za invaziju Ukrajine.

Svetske organizacije kaznile su Putina tako što sportisti Rusije ne mogu da igraju pod nacionalnim obeležjima.
Mikhail Metzel / TASS / Profimedia 

Jedan od prvih koji je skinuo zastavu sa svog profila je najbolji teniser sveta Danil Medvedev, zbog čega ga je tamnošnja javnost žestoko osudila.

Jedan od prvih koji je skinuo rusku zastavu bio je teniser Danil Medvedev.
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Sada je zabranu nacionalnog obeležja javno prokomentarisala i Alina Kabaeva, za koju se već duže vreme spekuliše ne samo da je Putinova ljubavnica, već i da su vereni.

Ona je danas takođe u politici, ali je pre toga bila ritmička gimnastičarka i osvajačica olimpijskog zlata u Atini 2004. godine. Sada je izjavila da je odnos međunarodnih sportskih organizacija prema Rusiji najsramotniji čin u istoriji svetskog sporta.

Alina Kabaeva nekada se takmičila na olimpijadi.
H Saukkomaa / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Alina Kabaeva se oglasila povodom izbacivanja ruskih sportista s najvećih sportskih takmičenja i bila je izrazito kritična prema takvom načinu postupanja prema Rusima, a podstakla je zabrana nastupa ruskim i beloruskim sportistima na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

"Verujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u istoriji svetskog sporta. Rukovodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vreme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova 'briga' za svet licemerna je kao i borba za čisti sport", rekla je za dnevnik "Sport Express".

Alina Kabaeva oštro je prokomentarisala odluku da ruski sportisti ne igraju pod nacionalnim obeležjima.
pritnscreen/instagram 

"Nisu se brinuli i nisu izbacili iz takmičenja nijednu državu koja je učestvovala u uništavanju stotina hiljada civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. Ali, sportski službenici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila da zaštiti Donbas i Lugansk od nacista", dodala je Kabajeva, koja je zbog korišćenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa Svetskog prvenstva.

Podsetimo, za Alinu se smatralo da je razlog zašto se Putin razveo od Ljudmile. Nju su nazivali i "najfleksibilnijom Ruskinjom" koja je pozirala i za časopis za odrasle 2004. a imala je i nimalo laskavu titulu "prve ljubavnice Rusije", pisao je The Sun. Putin je poricao da je imao aferu sa osvajačicom zlata nakon što je Moskovsky Korrespondent prvi put izvestio o njihovoj navodnoj vezi 2008. godine. Nakon objave, novine su bile prisiljene da se ugase.

Vladimir Putin navodno se zbog Aline Kabaeve razveo od supruge Ljudmile.
Planetpix / Alamy / Alamy / Profimedia 

Sa druge strane, i Putin i Kabaeva viđeni su kako nose venčano prstenje na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014., a upravo je ona odabrana da nosi baklju na ceremoniji otvaranja, što je ponovo podstaklo nagađanja da je miljenica ruskog predsednika.

Pretpostavlja se da je ona rodila Putinu decu, a iako nijedno njeno dete nikada nije viđeno u javnosti, pretpostavlja se da ih možda već imaju četvoro. Saznalo se i da ima sina Dmitrija, ali ona je u razgovoru za ruski Vogue insistirala da je to njen nećak, a ne sin. Postoje nagađanja da je Dmitrij takođe Putinov sin.

Alina Kabaeva navodno je Putinova ljubavnica.
Willi Schneider / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Kada se oprostila od gimnastike, postala je članica parlamenta u Putinovoj stranci Jedinstvena Rusija. Švajcarski mediji su 2015. objavili da je Putinu rodila ćerku, ali je on to demantovao. Takođe se kasnije pričalo da je ruskom predsedniku rodila i blizance u jednoj švajcarskoj bolnici, međutim, ova priča, kao i mnoge druge, nikada nije potvrđena.

U avgustu 2021. prvi put se pojavila u javnosti nakon više od dve i po godine, a mogla se videti u političkom talk showu na kanalu Rossiya 1 kako raspravlja o Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!