Novak Đoković nije uspeo da osvoji 21. grend slem titulu u karijeri i kompletira kalendarski grend slem, pošto ga je u finalu US opena savladao Danil Medvedev.

Bio je to preveliki pritisak čak i za "mentalnu gromadu" poput Đokovića za kog su sinoć u Njujorku navijale sve same zvezde. Pored Bred Pita, Leonarda Di Kaprija i Metju Mekonagija nije izostala naravno ni njegova najveća podrška - Novakova supruga Jelena Đoković koja se pojavila u ženstvenoj kombinaciji.

novak djokovic i danil medvedev
Kena Betancur / AFP / Profimedia 

Ipak, Novaku je na crtu stao Rus Danil Medvedev koji ga je sputao u želji da osvoji sva četiri najveća turnira u istoj godini i uporedi se sa legendarnim Rod Lejverom koji je jedini koji je uspeo to da uradi 1969. godine.

Kako Novak Đoković nije uspeo da osvoji "kalendarski slem", tako je ovaj Rus osvojio prvi grend slem trofej i dobio je meč karijere.

Najveća podrška srpskog tenisera, Jelena Đoković pojavila u ženstvenoj kombinaciji, dok je Darija Medvedeva ostala dosledna ležernoj varijanti.

medvedova supruga darija
Andrew Schwartz / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Da je emocija bilo na pretek, govori i da Medvedova supruga nije mogla da suzdrži suze tokom njegovog govora nakon pobede.

"Danas moja supruga i ja slavimo treću godišnjicu braka. Budući da je turnir u toku, nisam imao prilike da razmišljam o poklonu, pa kada sam ušao u finale pomislio sam da, ako izgubim, moram brzo da nađem poklon. A onda, prilikom finalnog meča, pomislio sam samo da ako izgubim, neću imati vremena da nabavim poklon, dakle - moram da pobedim. Volim te Dašo", rekao je.

Malo ko zna njihovu ljubavnu priču, a medijima u Rusiji tako su vrlo intrigantan par.

Naime, Danil i Darija stali su na ludi kamen 2018. posle četiri godine zabavljanja na maloj, privatnoj ceremoniji u Moskvi, a Rus je u više navrata rekao da je lepa plavuša njegova amajlija i najveća podrška.

Par se upoznao još u tinejdžerskim godinama - Danil je imao samo 18 godina kada je ušao u ovu romansu, a oboje su se bavili tenisom. I lepa plavuša je bila veoma uspešna i talentovana teniserka, ali je zbog brojnih povreda morala da se oprosti od reketa.

"Sjajno je što razume tenis, zna da ne možemo da idemo u šoping pre meča, razume da sam nekada zauzet od 8 ujutru do uveče. Možda nije lako navići se na to, posebno ako ne razumete tenis. Ona mi je pomogla da postanem bolja osoba i bolji igrač", rekao je teniser jednom prilikom.

Medvedev je 2019. istakao i da je Darija najvažniji član njegovog tima, kao i da je ona ta koja mu je donela sreću.

"Dala mi je mnogo samopouzdanja. Uvek kažem da je trenutak kada sam je zaprosio, trenutak u kom sam počeo da napredujem", objasnio je.

Inače, ova mlada dama je završila studije žurnalistike, a radi u jednoj privatnoj kompaniji, a više njihovih zajedničkih fotografija pogledajte u galeriji:

Instagram danil medvedev i darija medvedeva