Vladimir Putin nema problem da pozira pred kamerama bez majice, jaše konja golišav i slično, ali kada je u pitanju odavanje bilo kakvih privatnih informacija, tu povlači debelu crtu.

Zapravo, tokom svih ovih godina, o ruskom predsedniku kružile su razne priče, pogotovo kada je u pitanju njegov ljubavni život, a pored toga što se šuškalo da je imao na desetine ljubavnica, nije poznato ni koliko zapravo ima naslednika.

Samo dve ćerke su zvanične - Marija i Jekaterina, i njih je dobio u braku sa prvom suprugom Ljudmilom Škerbnjevom sa kojom je bio u braku dugih 30 godina. Marija je rođena u Lenjingradu 1985. godine, a Jekaterina, odnosno Katarina, rodila se u Nemačkoj 1986. godine, kada je porodica živela tamo za vreme angažovanja njenog oca u KGB-u. Obe devojčice su dobile ime po bakama. Marijin nadimak je Maša, a Katarinin nadimak Katja.

Putin je u braku sa bivšom stjuardesom dobio dve ćerke.
ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Kada se porodica preselila u Moskvu 1996. godine, devojčice su pohađale školu na nemačkom jeziku. Navodno su izbačene iz škole kada je Putin postao vršilac dužnosti predsednika, a nastavnici su ih školovali kod kuće.

"Ne vole svi očevi svoju decu kao što on voli svoje devojčice", napisala je Ljudmila na sajtu Putinove vlade. "On ih je razmazio dok sam ja bila ta koja je morala da ih disciplinuje."

Inače, Marija je studirala biologiju na univerzitetu i išla na medicinsku školu u Moskvi, dok je Katerina diplomirala azijske studije na koledžu. Obe devojke su pohađale fakultet pod lažnim identitetom.

Putinova ćerka Marija studirala je biologiju na univerzitetu i išla na medicinsku školu u Moskvi.
Vladimir Astapkovich / Sputnik / Profimedia 

Marija ima 36 godina i radi kao medicinski istraživač u Moskvi i živi sa suprugom Joritom Faasenom. Marija i Jorit navodno imaju jedno dete.

S druge strane, Katerina živi u luksuzu i stiče bogatstvo. Danas ima 35 godina i iskusna je akrobatska plesačica, ali ima i visoku poziciju na Moskovskom državnom univerzitetu, predvodi start-up kompaniju vrednu 1,7 milijardi dolara.

Udala se za ruskog milijardera Kirila Šamalova 2013. Međutim, par se razveo 2018. Brakorazvodna parnica je otkrila da zajednička imovina vredi čak dve milijarde američkih dolara.

Putinova ćerka Katerina svojevremeno se udala za ruskog milijardera.
Andrei Rublev's Museum / East2West News / Profimedia 

I naposletku, priča se da Putin ima i treću ćerku, ali i sinove blizance sa bivšom devojkom ruskom ritmičkom gimnastičarkom Alinom Kabajevom. Nakon što je prestala da se bavi gimnastikom, Alina je postala poslanik u Putinovoj partiji Jedinstvena Rusija.

Alina Kabajeva navodno je Putinu rodila ćerku i sinove.
pritnscreen/instagram 

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni je 2013. godine tvrdio da su Putin i Alina bili u braku. Na Zimskim olimpijskim igrama 2014. u Sočiju viđeni su kako nose burme, a Alina je nosila baklju na ceremoniji otvaranja. Putin je redovno negirao njihovu vezu.

Bivša gimnastičarka navodno je 2015. rodila njihovu ćerku u Švajcarskoj, a 2019. godine, prema glasinama u Moskvi, rodila im je sinove blizance, ali to nikada nije potvrđeno. Jedino što se zna je da ruski predsednik ima dvoje unučadi koji su rođeni 2012. i 2017. "Imam privatan život u koji ne dozvoljavam mešanje. To se mora poštovati", rekao je jednom Putin.

Putin tvrdi da se njegov privatni život mora poštovati.
Mikhail Metzel / TASS / Profimedia 

Ćerku dobio i sa čistačicom

Krajem novembra 2020. godine godine u medijima se pojavila vest da Putin, navodno, ima ćerku sa bivšom čistačicom. Elizabeta Krivonogih ili Luiza Rozova, rođena je 2003. godine tokom Putinovog prvog mandata u Kremlju, dok je još bio oženjen.

Putin je navodno i sa čistačicom Svetlanom dobio ćerku Luizu Rozova ili Elizavetu Krivonogih.
pritnscreen/instagram 

Njena majka je Svetlana Krivonogih, nekada čistačica, a sada milionerka koja poseduje brojne luksuzne nekretnine u Moskvi, Sankt Peterburgu i Sočiju.

Svetskim medijima i po društvenim mrežama kruže fotografije ove tinejdžerke i komentariše se da ona dosta liči na ruskog predsednika.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!