Već četiri dana invazija na Ukrajinu se ne zaustavlja, a broj žrtava raste iz sata u sat.

Brojne poznate ličnosti javno su pružile podršku ugroženima, a posebnu pažnju privukle su reči Mila Jovović koja je i u prošlosti često pričala o svom poreklu.

Glumica čije je pravo ime Milica Bogdanovna Jovović (46) svetsku slavu stekla je nakon filma "Peti element", danas živi u Americi, a poreklo vuče kako iz Ukrajine i Rusije, tako i iz Crne Gore.

Mila jovović svetsku slavu stekla je nakon filma "Peti Element".
Shutterstock 

Sada je na Instagramu prokomentarisala celokupunu situaciju i osvrnula se na traume koje je njena porodica preživela tokom rata u bivšoj Jugoslaviji.

"Slomljenog sam srca i zapanjena pokušavajući da obradim ovosedmične događaje u mom rodnom mestu u Ukrajini. Moja zemlja i narod su bombardovani", započela je Mila na Instagramu.

Dodala je da se njeni prijatelji i porodica kriju, te da njena krv i koreni potiču i iz Rusije i iz Ukrajine.

"Podeljena sam na dva dela dok gledam kako se užas odvija, zemlja se uništava, porodice raseljavaju, celi njihov život leži u ugljenisanim fragmentima oko njih", poručila je.

U duhu sukoba u Ukrajini prisetila se dešavanja u Jugoslaviji tokom 90-ih godina i trauma koje je njena porodica preživela: "Sećam se rata u očevoj domovini bivšoj Jugoslaviji i priča koje moja porodica priča o traumi i teroru koji su doživeli."

"Rat. Uvek rat. Lideri koji ne mogu donijeti mir. Beskrajni velikan imperijalizma. I uvek narod plaća krvoprolićem i suzama", zaključila je glumica u poruci kojom je pozvala na pomoć Ukrajini.

Podsetimo, Mila Jovović rođena je u Kijevu 1975. godine, kao ćerka sprskog lekara Bogdana Jovovića i ruske glumice Galine Loginove.

Mila jovovič vuče poreklo iz Crne Gore zahvaljujući ocu.
pritnscreen/instagram 

Preko oca ima i crnogorsko poreklo, a iako je rođena u Kijevu, u detinjstvu je najviše vremena provea u Moskvi. Kako je jednom pričala, gotovo da nema sećanja na Kijev, a Sovjetski savez je napustila 1980. godine, kada je njena porodica emigrirala u Los Anđeles.

Mila Jovovič odrasla je u Moksvi.
printscreen/instagram/millajovovich 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!