Svet ju je zavoleo najpre u "Petom elementu", a potom kroz filmove "Pritajeno zlo", a možemo slobodno reći da je dodatni plus i to što poznata glumica ima srpske korene, iako je odrastala u Ukrajini (pa se često čulo ono - svetska, a naša).

Naravno, reč je o Mili Jovović koja se prošle godine ostvarila kao majka po treći put, nakon što je dve godine zaredom gubila trudnoće. 

Međutim, iako danas uživa u popularnosti i više je nego uspešna, jednom prilikom je izjavila da sve što ima danas duguje jednoj posebnoj ženi.

mila jovovic
Shutterstock 

Naime, ranije je na Instagramu objavila fotografiju svoje bake, i podelila detalje teške porodične priče o kojima je retko pričala. Milina baka je prošla kroz pravi pakao rata, gledala smrti svakog dana u oči i morala da trpi razne žrtve da bi preživela.

- Moja baka Tatjana Ivanovna se sa 16 godina priključila vojsci kao bolničarka i stigla do Berlina. Spašavala je živote, a i svoj jedva, krila se pod mrtvim telima sve vreme kako bi preživela. Ova devojčica je imala tako težak život i gledala svakodnevno smrt. Vratila se, potom, i započela život od nule, podigla dvoje dece kao samohrana majka. Uvek ću se sećati koliko je bila divna. Srećna sam što sam s njom bila nekoliko meseci pre nego što je preminula, izvodila je u šetnje dok je bila u kolicima i pričala sa njom o životu. Ti trenuci su više nego posebni. Volim te, babuška, mnogo nam nedostaješ! - napisala je Mila u opisu fotografije svoje bake.

Evidentno je i da glumica veoma podseća na svoju baku, barem deo oko očiju, a nesumnjivo je veoma ponosna na herojstvo mamine majke.

Mila inače godinama uživa u skladnom braku sa Paulom Andersonom (54) sa kojim je nedavno dobila i treće dete.

mila jovovovic paul anderson
printscreen/instagram/millajovovich 

Biće da je u njenom slučaju treća sreća, s ozirom da je pre njega bila dva puta u braku. Najpre sa glumcem Šonom Endruzom, a potom sa režiserom Likom Besonom.

Mila i Pol upoznali su se na snimanju filma "Pritajeno zlo", a u avgustu 2009. godine stali su na "ludi kamen", nakon što su dobili prvu ćerkicu Everet Gabo.

Glumica je poznata po ulogama u akcionim i naučno-fantastičnim filmovima, tako da je, makar na platnu, igrala heroine kakva je u realnom životu bila njena baka.

Kako Mila danas izgleda, pogledajte u galeriji.

printscreen/instagram/millajovovich Mila Jovović danas