Britanska akademija filmske i televizijske umetnosti dodelila je u nedelju u Londonu svoje tradicionalne godišnje nagrade, najboljim glumcima, filmovima, televizijskim programima i interaktivnim medijima.

Na crvenom tepihu pažnju je privukla i uzana haljina kakvu je nosila Rene Zelveger. Zanimljiva varijanta haljine-spavaćice i salonki izgledali su sjajno na njoj, ali plastične operacije, kojima je drastično promenila izgled, još uvek nisu jasne javnosti. 

Kako bi zaustavile vreme na licu brojne zvezde, među kojima je i Rene Zelveger, su preterale u estetskim korigovanjima savršenih proporcija i zbog toga postigle suprotan efekat. Plastične operacije i razni zahvati, koji skidaju godine, postali su njihova opsesija, a rezultat istih doveo ih je daleko od savršenstva.

Mnogi je pamte kao slatkicu Bridžit Džons, Britanku sa nekoliko kilograma viška koje nadoknađuje velikim srcem i dobrim smislom za humor, a danas je retko ko prepoznaje jer je lice slavne glumica Rene Zelveger potpuno transformisano. 

Nakon što se probila početkom 2000-ih i postala jedna od najtraženijih glumica Holivuda, Rene je odlučila da više nikada neće povećati svoju kilažu za neku ulogu. Tako je krenula drastično da mršavi, a njene obline i okrugli obrazi, po kojima je bila prepoznatljiva su se istopili.

rene zelveger lice
Rob Latour/for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Ne bi to bilo ni toliko strašno da se Rene nije podvrgla i celom nizu plastičnih operacija zbog kojih je njeno lice danas gotovo neprepoznatljivo. Botoks i zatezanje kože lica doveli su do toga da je svima poznato lice postalo nepoznato, zbog čega se glumica stalno nalazi na udaru kritika onih koji smatraju da je preterala sa intervencijama. 

Prvi put je šokirala javnost pre nekoliko godina kada se tek nakon pauze i niza operacija pojavila na jednom događaju, nakon čega su je mediji stavili na stub srama zbog njenog deformisanog lica.

Na društvenim mrežama se mogu pročitati razni komentari na račun izgleda slavne glumice. Mnogi se slažu da je po malo tužno što je Rene postala zavisna od botoksa i drugih intervencija kojima je uništila svoju prirodnu lepotu.

Njen celokupan izgled sa ovogodišnje ceremonije, kako ga još neki nazivaju, britanskog Oskara, pogledajte u videu ispod.