Ukoliko ste bili ljubitelji filma "Zamka za roditelje 2" ili serije "Porodične veze", verujemo da se sećate simpatične plavokose devojčice koja je milom pojavom ukrala srca ljudima širom sveta. 

U pitanju je Bridžit Andersen koja je u svet filma zakoračila kao sedmogodišnjakinja, a iako su joj predviđali blostavu karijeru, sudbina je za nju imala drugačije planove. 

Rođena je kao Maraja Bridžet Andersen 11. jula 1975. godine u kalifornijskom Inglvudu, a sedam godina kasnije, seli se sa roditeljima, sestrom i dvojicom braće u Malibu odakle i kreće njena karijera dečijeg modela i glumice. 

Otac Frank Glase i  majka Tereza Anderson, učili su malu Bridžet glumi, a prva uloga u filmu "Savannah smiles" donela joj je prestižnu nominaciju za "Youth in Film Award".

 Nakon tog filma, ponude se same nižu, pa se i dan-danas pamte njene uloge u filmovima "Remington Steele", "Washington Mistress", "The Return of Marcus Welby", kao i u serijama "Family Ties", "The Golden Girls", "Fantasy Island" i mnogim drugim. 

Činilo se da je pred pretalentovanom glumicom bogata karijera i ogroman uspeh, a publiku širom sveta osvojila je gotovo preko noći. Svemu tome doprinelo je i to što je malena Bridžet natprosečno inteligentna, te je naučila da čita sa samo dve ipo godine. Tada je u brojnim intervjuima izjavljivala da joj je Ernest Hemingvej omiljeni pisac, a omiljena knjiga "Starac i more". 

Do tinejdžerskih dana osvojila je još tri nominacije za nagradu "Youth in Film Award", međutim, nakon toga kreće zatišje. Ponuda za nove filmove nije bilo, a mlada glumica se već uveliko odvojila od svoje porodice. 

Poslednji film snimila je 1987. godine, i u pitanju je bilo ostvarenje "Too Much", a već tada je ušla u svet droge. O njenoj zavisnosti se šuškalo u holivudskim kuloarima, a godinu dana nakon zapažene uloge u seriji "Unhappily Ever Aftere" 1996. godine, umrla je od predoziranja. Imala je samo 21 godinu. 

Njena tragična smrt bila je tema mnogih teorija zavera, a potezalo se i pitanje da li se nešto moglo uraditi za mladu glumicu. Svojevremeno je glumica Amber Tamblin u svojoj knjizi poeziji "Dark Sparkler" pronašla vezu između Andersen i zvezde filmova za odrasle Šenon Mari Vizli: "Šenonino porno ime bilo je Savana. Čitala sam intervju u kom je rekla da se nazvala po glavnom liku svog omiljenog filma iz detinjstva "Savannah Smiles". Zanimljivo, zar ne?", ispričala je Tamblin za magazin "Peper", a sudbina zvezde filmova za odrasle koju je spomenula takođe je bila tragična jer je sa samo 24 godine oduzela svoj život. Andersen je tako postala simbol tragičnih sudbina uprkos blistavim predviđanjima.