Američka glumica Britani Marfi koje je u svojoj 32. godini 20. decembra 2009. godine, pronađena mrtva u svojoj vili u Los Anđelesu, a tačan uzrok smrti i dan danas nije sa preciznošću utrvđen. I medijima se špekulisalo o akutnoj upali pluća kombinovana sa anemojim, kao i korišćenje raznoraznih medikemanata.

Njena misteriozna smrt bila je inspiracija za nagađanje medija o čemu se zapravo radi, pa su se pojavili i navodi da ju je ubila otrovna buđ iz kuće. Nekoliko meseci nakon njene smrti svet je šokirala vest da je njen muž Sajmon Mondžak, takođe preminuo u istoj toj kući pod takođe nerazjašnjenim okolnostima.

Vila u kojoj su nađena njihova tela sada je konačno prodata nakon toliko godina po ceni od 12,2 miliona dolara prenose strani mediji, čime je konačno završena njena jeziva saga. Naime, luksuzno zdanje prodato je još 29. decembra prošle godine, međutim prodaja se odvila u tajnosti. Jeziva istorija ove kuće smeštene na vrhu Sanset Stripa seže u 2008. godinu kada ju je Britni Spirs prodala Britani, koja je u njoj godinu dana nakon toga provela poslednje sate svog života.

Čini se da su novi vlasnici, čiji identit za sada nije otkriven, odlučili su da zanemare sve te priče i mračnu istoriju kuće u kojoj se nalazi pet spavaćih soba i devet kupatila, lift, kućni bioskop, soba za masažu, vinski podrum, bazen, spa centar i prostor za roštiljanje i da bezbrižno uživaju u raskošu.

Naime, 20. decembra 2009. godine hitne službe Los Anđelesa odgovorile su na poziv za pomoć iz kuće gde se tada 32-godišnja Britani navodno srušila u kupatilu. Prevezena je u bolnicu "Cedars-Sinai" u kojoj je preminula dva sata kasnije od posledica srčanog udara. Samo nekoliko meseci nakon te tragedije, u njihovu domu preminuo je i Britanin suprug Sajmon u 40. godini života.

Hitnu službu tog puta pozvala je glumičina majka koja je Sajmona pronašla bez svesti u spavaćoj sobi, a bolničari su ga na mestu pronalaska proglasili mrtvim. Izveštaj mrtvozornika potvrdio je da je Sajmon preminuo od akutne upale pluća i teške anemije, inače sličnih uzroka koji se pripisiju i Britaninoj smrti.

Vlasti su planirale da sprovedu istragu i temeljnu inspekciju kuće kako bi se utvrdilo da li je možda toksična buđ mogla da doprinese njihovoj smrti, međutim ta teorija je kasnije odbačena. Okolnosti njihove smrti u luksuznom domu i dalje su velika enigma, a uskoro bi trebalo da izađe i dokumentarni film o toj temi.

Nakon tragičnih događaja, 2013. godine započela je rekonstrukcija i preuređenje prostranog zdanja koje je potrajalo tri godine. 2017. godine konačno je bila prodata novom vlasniku, pre nego što je ponovo stavljena na tržište pre tri meseca s gubitkom od 2 miliona dolara.

O njenoj jezivoj istoriji svedočila je i bivša šminkerka Britni Spirs, Džulijen Kej, kojoj je pevačica ispričala svoje sablasno iskustvo koje je tamo doživela.

- Britni je imala tu kuću iz koje me jednom nazvala i rekla da je kod nje prijatelj koji se bavi reikijem i koji je trebalo da joj pomogne da se oporavi nakon ludog vikenda. Britni se klela da je pred njom otvorio neku vrstu portala za duhove i da su kroz njega ušli zli duhovi. Pokušali su da je gurnu niz stepenice ili tako nešto. Nakon toga je otišla u hotel "Casa Del Mar" i nikada se više nije vratila u kuću. Rekla mi je da zna da ću misliti da je luda, ali da nije. Da zna šta je videla i šta je osećala - ispričala je  u dokumentarcu "We Need To Talk About Britney".

Podsetimo, glumičin polubrat Toni Bertoloti rekao je da su Britani i muž ubijeni.

- Kada pogledate na sve to, imate jednu mladu damu koja je prilično zdrava i kod kuće je sa suprugom i majkom, i odjednom umre. Koliko je to apsurdno? Samo se u Holivudu to može smatrati još jednim običnim danom - rekao je Toni.

Pojedini američki mediji su pisali da ju je ubila njena majka, koja je imala aferu sa njenim mužem Sajmonom, no neke detalje verovatno nikada nećemo saznati.