Američka glumica Lara Flin Bojl bila je jedna od najvećih mladih zvezda Holivuda ranih 90-ih godina, ako ne i najveća u to doba. Svoja najznačajnija glumačka ostvarenja napravila je na početku karijere kao problematična i znatiželjena tinejdžerka Dona Hejvord u kultnom "Twin Peaksu" i kao Sejsi u filmu "Wayne's World".

Zahvaljući talentu, ali i prirodnoj lepoti koja ju je krasila Lara je mogla da bira muškarce s kojima želi da izlazi, a na tom popisu se našlo puno poznatih imena. Između ostalih ljubila je glumce Erika Dejna, mužičara Adama Durica i brojne druge. Svojim vezama punila je tablode koji su pratili svaki njen korak. Uskoro je došla na glas žene koja često menja ljubavnike i nije dovoljno posvećena svom poslu, što je dovelo do smanjenja ponude uloga koje su joj do tada pljuštale sa svih strana.

Lara je nažalost jedna od onih koja je odlučila da se podvrge nizu estetskih zahvata na licu kako bi održala svoju mladolikost što dugotrajnijom, ali danas zbog toga više ne liči na samu sebe. Njena retka pojavljivanja ostaju u senci izobličenog lica, iako nikada nije otvoreno priznala odlaske pod nož, kao ni probleme koja je imala s alkoholom.

Lara Flin Bojl
FAMEFLYNET PICTURES / Backgrid USA / Profimedia 

Krajem 90-ih godina Lara je bila u vezi s kolegom Dejvidom Spejdom, međutim njihova ljubav je počela da puca nakon što se legendarni Džek Niklson počeo da raspituje za glumicu.

"Niklson je pozvao Laru da izađe s njim dok sam ja stajao pored nje. Naljutila se jer se tada nisam zauzeo za nju", izjavio je Spejd 2015. godine za Daily Mail.

Iako je u početku poricala bilo kakav interes za Džeka, Lara je kasnije viđena u njegovom društvu, i to nakon što su zajedno doživeli saobraćajnu nesreću kada se navodno izvukla kroz krovni prozor automobila vičući da ima dečka i da ne sme biti tu. Ubrzo nakon tog događaja Lara i Džek su potvrdili da su zajedno, a Spejd je ispao jedina žrtva u toj celoj priči.

Zahvaljujući ulogama s početka karijere pred Larom je bila duga, plodna i uzlazna karijera koja je trebala da potraje celog života. Međutim glumicu u posljednjih nekoliko godina jedva pojavljuje u javnosti, a kada se pojavi retko ko može da poveruje da je to zapravo ona.

Glumica je ostvarila 50 uloga u bogatoj karijeri i ostavila je trag u industriji zabave, a posljednju je, i to sporednu ulogu, snimila 2015. godine u filmu "Lucky Dog".  Paparaci su je zadnji put snimili pre godinu dana pri izlasku iz kuće u Los Anđelesu.