Džesika Madison Rajt Moris, svoju glumačku karijeru počela da je da gradi još sa pet godina. Dok su se njeni vršnjaci igrali u pesku i išli u zabavište, mala glumica snimala je reklame, a njeno lice prepoznavali su širom Amerike

Medison se rodila 29. jula 1984. godine, a njeni roditelji su nakon toga dobili još dva sina. Slatku devojčicu zapazili su modni skauti još sa pet godina i nakon toga usledili su ugovori za dečijeg modela u njujorku, nakon čega je snimila i prve reklame.

Predviđali su joj ogroman  uspeh, pa se porodica zbog njene glumačke karijere presellila iz malog grada Leksington pravo u Los Anđeles, gde je sa samo 9 ipo godina, 1994. debitovala u komediji "Grace under fire".

Nakon toga je usledila i uloga u filmu "Shiloh", drami režiranoj po istoimenoj knjizi o doživljajima bigla koji beži od okrutnih vlasnika, a Džesika je u filmu igrala ulogu Sem, po kojoj je bila prepoznatljiva širom Amerike.

Nekoliko meseci kasnije, dobila je ulogu True Danzinger u naučnofantastičnoj seriji "Earth 2" koja je nažalost trajala samo jednu sezonu.

Ali, to nije značio kraj za Madison. Naprotiv. Igrala je bolesno dete u hit seriji "E.R." ("Hitna pomoć") i bila je prvi dečiji lik koji je preminuo u istoriji televizijske drame. 

Nakon toga usledile su uloge u još nekim filmovima, ali je 1999. godine rešila da od glume odustane. Njena porodica vratila se u Leksington, ali tu su počeli njeni zdravstveni problemi

Nekoliko puta obolela je od upale pluća i uopšteno, njeno zdravlje bilo je potpuno narušeno. Dijagnostifikovana joj je restriktivna kardiomiopatija, odnosno bolest srčanog mišića zbog koje joj je bilo potrebno presađivanje srca.

Međutim, kada je u martu 2000. završila u bolnici Klivlend, glumac Klensi Braun, koji joj je u seriji "Earth 2" igrao njenog oca, pokrenuo je fond za prikupljanje novčanih sredstava kako bi se platili troškovi njenog lečenja.

Srećom, brzo se oporavila i vratila u školu, a čak je bila i glavna navijačica. U slobodno vreme često je govorila o važnosti donacije organa. Nakon srednje škole, upisala je studije engleskog jezika na fakultetu Kamberlands u Viliamsburgu i želela je da predaje u školi, a krenulo joj je i na polju ljubavi. 

Lepa Džesika upoznala je studenta medicine Brenta Džosepa Morisa, i ljubav među njima planula je poput šibice. Venčali su se 8. jula 2006, ali samo dan nakon što su se vratili sa medenog meseca, dožoivela je srčani udar.

Završila je u bolnici u Kentakiju, ali i pored svog napora doktora da je spasu, umrla je 21. jula 20006. godine, samo nekoliko dana pre svog 22. rođendana.