Šeron Stoun (63) ovim rečima opisuje jedan deo svog života u svojim memoarima "The Beauty Of Living Twice": "Moj deda seksualno je zlostavljao sestru i mene u periodu kada smo bile devojčice". Ova 63-godišnja glumica koja je svetsku slavu stekla filmovima "Niske strasti" i "Kazino" kaže kako su njena sestra Keli i ona donele zajedničku odluku da sa svetom podele ovu traumu, uprkos prvobitnom protivljenju njihove majke Doroti Meri.

"Keli i ja pričale smo s majkom o tome, a ona mi je nakon razgovora napisala pismo u kom je pisalo da su joj ove informacije zbunjujuće. Bila je užasnuta tim otkrićem, ali nakon razgovora s mojom sestrom počela je da prihvata da se to zaista dogodilo", rekla je glumica za "The New York Times".

"Moja majka o svemu je pristala otvoreno da razgovara sa mnom kada sam joj pročitala delove svojih memoara. Bila je kod mene par dana u vreme kada sam se oporavljala od gripa, legla je kod mene u krevet, dok sam ja završavala knjigu. Nakon otvorenog razgovora koji je trajao sat i po izmenila sam neke delove knjige koju sam nakon toga posvetila majci ", govori glumica čija knjiga se na kioscima očekuje 30. marta.

Šeron Stoun tvrdi kako je pisanje dela "The Beauty Of Living Twice" za nju bilo oslobađajuće iskustvo, a na pisanje ju je potstakao moždani udar koji ju je 2001. godine skoro ubio. Majka troje dece uskoro će da gostuje kod Opre Vinfri.

Njih dve će razgovarati o tome kako se osećaju žene nakon četrdesete, odnosno u razdoblju kada im moćni muškarci otvoreno govore da više ne vrede. Glumica se, naravno, s time ne slaže:

"Kako starimo, strašno je osećati pritisak onih koji nam govore kako je naša vrednost s godinama umanjena. To jednostavno nije tako. Mislim da bi s godinama i iskustvom naša vrednost u društvu trebala da se povećava ",smatra čuvena holivudska glumica.