Legendarni holivudski glumac Majkl Daglas sastao se ponovo sa svojom dugogodišnjom koleginicom i filmskom partnerkm Ketlin Tarner, jer će se opet naći zajedno pred kamerama u njegovoj hit-seriji "Metoga Kominskoga".

76-godišnji Majkl i 66-godišnja Ketlin zajedno su se prvi put pojavili u filmu "Lov na zeleni dijamant" 1984. godine i u njegovom nastavku godinu dana kasnije, u kultnom filmu "Dragulj s Nila" i crnoj komediji "Rat ruža" 1989. godine i u to su vreme bili jedan od najpopularnijih filmskih parova.

U seriji na kojoj sada rade Ketlin će glumiti Majklovu bivšu suprugu, a u razgovoru za "People" priznala je da joj to nije bio baš nikakav problem, pa se osvrnula na njihov odnos.

"Majkl i ja smo oduvek bili prijatelji i bilo je zabavno vratiti se ponovo u ritam našeg rada", izjavila je.

Ketlin je nekada nosila titulu jedne od najlepših glumica Holivuda, lepim licem i plavim uvojcima obarala je s nogu na filmskim platnima, a istovremeno se nosila sa zdravstvenim problemima o kojima je javnost malo toga znala, a na kraju ju je zbog toga i osuđivala.

Početkom 90-ih njena je karijera poljuljana nakon što joj je dijagnostikovan reumatoidni artritis i nakon što su joj lekari rekli da nikada više neće moći da hoda. Ne želeći da prihvati tu vest, potražila je drugo lekarsko mišljenje i pronašla snagu da nastavi da se bavi onime što najviše voli i ne odustane od života. Međutim, lekovi koje je morala da uzima učinili su svoje i njen  izgled počeo je drastično da se menja. Danas priznaje kako joj je u to vreme bilo apsolutno nevažno kako izgleda i nije se time opterećivala.

Ketlin Tarner
ROSE BILLINGS / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Ljudi su i tada bili okrutni, optuživali je da se odala alkoholu, što tada nije bilo tačno, međutim kasnije se pod velikim pritiskom odala tom poroku kako bi ublažila bol. U svojoj autobiografiji koju je objavila 2008. godine priznala je da je počela da pije jer su joj lekovi pomutili pamet i da se s vremenom sve otelo kontroli, a 2002. godine krenula je na odvikavanje.

"Metoda Kominskoga" jedan je od njenih poslednjih projekata u nizu jer glumom se još bavi aktivno, a sudeći prema reakcijama gledalaca i kritičara, i jedan od najuspešnijih.

- "Metoda Kominskoga" za mene je projekt strasti i neverovatno mi je videti tako dobar odaziv publike i dobre reakcije kritičara. Uzbuđen sam što imam priliku da dovršim ovu priču njenim poslednjim poglavljem, izjavio je izvršni producent serije Čak Lori u junu prošle godine za "Hollywood Reporter".

O uspehu serije, koja se počela prikazivati 2018. godine, svedoči i to da je nagrađivana Zlatnim globusom, a poslednja sezona premijerno bi trebala biti prikazana u maju ove godine.