Džonatana Lipinki (31) svi pamte kao neodoljivog plavokosog dečačića iz filma "Džeri Megvajer" koji je sa samo šest godina oduševio publiku u ovom ostvarenju rame uz rame uz rame sa Tomom Kruzom i Rene Zelveger. Lipniki je bio na putu da osvoji srca filmske publike, ali stvari su se u međuvremenu promenile...

Džonatan se 1999., tri godine nakon uspeha u "Džeri Megvajeru", pojavio u još jednom kultnom ostvarenju - "Stjuart Litl", a potom je glumio i u dečjim filmovima "Mali vampir" i "Niko kao Majk".

Svi su mislili da ću biti prava zvezda

Uloga u filmu "Džeri Megvajer" promenila mu je život što je i otkrio u poslednjem intervjuu.

"Ta uloga je promenila putanju mog života. To je ono što me je nateralo da shvatim kako želim da provedm ostatak života. Iz tog razdoblja imam puno lepih uspomena", ističe glumac.

Ovaj glumac je mnogi obećavao i bio je glavna uzdanica holivudske industrije, ali poput većine dečjih zvezda ni on se nije najbolje snašao u tranziciji iz glumca za decu u glumca za odrasle. Imao je problema da pronađe odgovarajuće uloge, a priznao je i da su mu agenti otvoreno govorili da je izgubio na privlačnosti u tinejdžerskim godinama. Kako kaže da je to bilo svojevrsno verbalno zlostavljanje. 

džonatan lipinki danas izgleda ovako
Kay Blake / Zuma Press / Profimedia 

Trnovit put do uspeha

"I kao dete i kao tinejdžera nemilosrdno su me ismevali neki ljudi koji su sad čak i moji prijatelji na društvenim mrežama.

Rekli su mi da je moje vreme prošlo i da nikada više neću dobiti posao. U srednjoj školi sam se osećao kao đubre i došlo je do toga da sam imao napadaje panike pre škole, jer sam se pitao kako će izgledati sledeći dan. Bilo je zaista ponižavajućih situacija", otkrio je Džonatan nedavno.

džonatan lipinki proslavio se kao dete
@ParisaMichelle / SplashNews.com / Splash / Profimedia 

Zbog svega toga, na neko vreme povukao iz sveta glume. Ipak ističe da je imao jasnu viziju da baš time želi da se bavi i u budućnosti.

Njegov osmeh, čupava plava kosa i naočare su bili kao stvoreni za filmsko platno. Ipak, detinjstvo mu nije bilo bajkovito kao što zvuči.

Njegovi vršnjaci i kolege iz škole su ga godinama maltretirali, često je bio predmet ruganja, a u tinejdžerskim godinama su ga zlostavljali pošto su ga prozvali homoseksualcem. Od stresa je dobio ekcem i napade panike.

"Odlučio sam da tretiram glumu kao da se radi o obrazovanju. Išao sam na časove glume i zadao sam sebi rok od godinu dana da vidim kako ću se osećati. Krajem godine dobio sam ulogu u filmu i nikada se nisam okrenuo", rekao je.

Lipniki i dan danas snima filmove, ne holivudske hitove, ali na koncu svega radi ono što voli i ostvario je svoj san o glumi.

"Sigurno da sada ne snimam nekakve blokbastere ili studijska izdanja, ali moji filmovi ipak jesu u bioskopima. Jurim za svojim snovima i ne mogu da budem srećniji", napisao je Džonatan jednom prilikom na svom Instagram profilu.

Trenutno je zaokupljen televizijskim angažmanom, a posljednji film u kojem je zaigrao je horor "Broil" o disfunkcionalnoj porodici koja pokušava kontroliše svoje bogatstvo.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!