Tih devedesetih i 2000-ih gotovo da nije bilo osobe koja nije znala za plavokosu Ištar koja je osvojila svet hitom "Alabina". Žene su masobno kopirale njen stil, pa čak i upisivale trbušni ples, a muškarci su bili hipnotisani njenom pojavom.

Ištar, koja je u svet muzike ušla još sa 14 godina zapravo peva na raznim jezicima, kao što su arapski, hebrejski, španski, francuski, engleski, bugarski i ruski. Rođena je 1968. godine, pod imenom Eti Zek,ali je izabrala ime Ištar, po mesopotamijskoj boginji, jer ju je njena baka nazvala Ester, ali je to zvučalo kao Ištar.

Ištar je bila popularna zbog grupe Alabina.
printscreen/youtube 

Kasnije se pevačica preselila u Francusku, gde je počela da radi kao back i rezervni vokal za nekoliko flamenko muzičkih bendova. Ubrzo je počela da peva u grupi "Los Niños de Sara", te su kasnije nastupali pod imenom "Alabina".

Grupa Alabina je ubrzo postigla veliki svetski uspeh u top 10 i top 40 hitova nekoliko puta, u SAD-u. Mešanje flamenka, arapskog popa i plesa ju je proslavilo.

Nakon velikog uspeha, pevačica se okrenula solo karijeri, radeci na svojim albumima. Uprkos činjenici da je počela da snima solo albume, Ištar je nastavila da nastupa sa grupom Albina.

Osim neverovatnim glasom i stilom pevanja, pevačica je plenila i svojim izgledom. Loknasta, plava kosa je njen zaštitni znak, kojeg se ni danas ne odriče.

Trenutno ima 66 godina, dok se čini kao da uopšte ne stari, a još njenih fotografija pogledajte u galeriji ispod:

Instagram Evo kako pevačica Ištar, odnosno Alabina izgleda danas

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!