Glumac Džejk Lojd (32) imao je samo devet godina kada je odigrao mladog Anakina Skajvolkera u filmu "Zvezdani Ratovi: Epizoda I - Fantomska Pretnja" iz 1999. godine, ali slava koja je usledila donela mu je samo probleme u životu.

Film je razočarao mnoge obožavatelje popularne franšize, zbog čega su Lojda maltretirali u školi.

Nakon toga je 2001. godine snimio film "Madison" pa se povukao iz glume. 

Osim u "Zvezdanim ratovima", zapaženu ulogu ostvario je i u komediji "Luda božićna zvona" iz 1996. godine, inače jedinom božićnom filmu akciinog junaka Arnolda Švarcenegera.

Džejk Lojd
- / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Džejk je 2015. godine uhapšen jer je bahato vozio bez vozačke dozvole, nije stao na crveno svetlo i još se opirao hapšenju zbog čega je završio zatvoru na 10 meseci. Iz zatvora je premešten u psihijatrijsku ustanovu gdje mu je dijagnostikovana šizofrenija. Iz ustanove je nakratko izašao 2019. godine, ali strani mediji pišu da je 5. marta ove godine svoj 32. rođendan ipak dočekao na psihijatriji.

Džejk Lojd
Youtube 

Glumac se 2018. godine suočio i s gubitkom mlađe sestre Medison koja je preminula u snu prirodnom smrću u 26. godini života. Džejkova majka je rekla kako je njena smrt slomila celu porodicu, pogotovo njenog sina.

Nekoliko godina ranije pisalo se i da je Lojd napao svoju majku, ali ona nije hela da podnese prijavu protiv svog sina, jer tada nije bio na lekovima.