Prošlo je 29 godina, a i dalje se prepričava čuvena scena sa Šeron Stoun iz filma "Niske strasti". Za prelepom glumicom tada su milioni uzdisali, iako je priznala da joj je upravo ovaj film zatvorio mnoga vrata Holivuda, te da je ona ostala "ona koja jedino zna da raširi noge". 

Međutim, u svojim memoarima "The Beauty of Living Twice", prvi put je iskreno progovorila o svemu i otkrila neke, do tada nepoznate detaljne koje su uzburkale javnost.

Glumica tvrdi da je prvi put videla ozloglašenu scenu svog međunožja u erotskom trileru okružena agentima i advokatima koji nisu imali veze sa projektom, a da su je uverili da skine donji veš na prevaru, tvrdeći da se na snimanju ništa ne vidi. Taj prizor iz filma iz 1992. bio je eksplicitniji nego što je Šeron očekivala i dok ga je snimala nije znala da se zapravo toliko otkriva.

- Nakon što smo snimili "Niske strasti", pozvali su me da dođem da vidim film. Mislila sam da ćemo tu biti samo reditelj i ja, ali je soba bila prepuna advokata i agenata koji nemaju veze sa projektom. Tako sam prvi put videla snimak svoje vagine, nakon što su mi rekli "Ništa se ne vidi, ali je potrebno da skineš gaćice jer belo reflektuje svetlost, pa se zna da ih nosiš" - piše u jednom isečku iz knjige koji je objavljen na portalu Vanity Fair.

seron stoun niske strasti
printscreen/youtube/M7 Schäfer 

Reč je o sceni koja se pamti i 29 godina nakon izlaska filma "Sirove strasti" u kojoj Stoun tumači osumnjičenu za ubistvo koja tokom policijskog ispitivanja nosi kratku, belu haljinu. Šeron je otkrila i kako joj je reditelj jednom savetovao da zaista vodi ljubav sa kolegom glumcem, kako bi hemija u filmu bila bolja, ali i da ju je stalno zvao pogrešnim imenom na setu. 

Nakon odgledanog filma, Stoun kaže da je ošamarila reditelja Paula Verhovena, otišla do svog auta i nazvala advokata Martija Singera.

Singer ju je navodno obavestio da prema pravilama udruženja glumaca film ne može biti ovako snimljen, jer nije bilo legitimno snimati scenu na takav način.

- Obavestila sam Paula o mogućnostima koje mi je izložio Marti. Naravno, žestoko je poricao da uopšte imam izbora. Bila sam samo glumica, samo žena, kakav bih ja izbor mogla imati? Ali imala sam izbora. Razmišljala sam i razmišljala, i odlučila sam da dopustim da scena iz filma ode u etar. Zašto? Zato što je to bilo ispravno za ovaj film i za lik, a napokon i zbog toga što sam ipak to učinila - zaključila je glumica.

Reditelj Paul Verhoeven je porekao da je iskoristio glumicu koja je imala 34 godine kada je erotski triler izašao u bioskope, te da je znala šta radi u spornoj sceni i bila je spremna na to. "Šeron laže. Svaka glumica zna šta će se videti ako joj tražiš da skine sonji veš i usmeriš prema tom delu kameru", ispričao je 2017. godine za "Icon".

Verhoeven je rekao da je glumici golotinja bila u redu dok nije videla scenu bez gaćica u sobi sa svojim agentom i publicistom koji su se bojali da će joj to uništiti karijeru.

seron stoun
screenshoot youtube 

Glumica je u memoarima napisala da jedino njenu verziju događaja vredi čuti jer se snimalo njeno telo.

- Postoji mnogo mišljenja o ovoj temi, no kako sam ja ona čija je vagina u pitanju, pustite me da kažem: "Ostala mišljenja su sr**e" - istakla je Šeron koja se često nalazila na listama najseksi žena svih vremena.

Pogledajte scenu zbog koje je Šeron rešila da progovori istinu: