Nakon ispovesti Milene Radulović i Ive Ilinčić koje tvrde da ih je profesor glume Miroslav Aleksić godinama seksualno uznemiravao, oglasila se i glumica Branka Katić koja je poslala punu podršku mladim koleginicama.

- Dajem svoju punu podršku mojim mladim koleginicama, vrsnim glumicama i hrabrim ljudskim bićima. Žao mi je zbog svega što su prošle i divim im se jer nisu dale da ih to duhovno i mentalno uništi. Kao član Omladinskog dramskog studija koji je vodio Miroslav Aleksic, znam o kakvom se mentalnom maltretmanu radi. Nije čas prošao da me nije slao na umivanje, govorio mi da sam glupa, a takođe smo imali i jednu epizodu, gde mi je zbog igranja sa bendom zabranjeno pušenje, u Hitu meseca, a što je bio deo sticanja radnog iskustva, prakse u srednjoj školi, napravio scenu pred svima - pitao me da li je u redu da se devojčica od 15 godina "probija si*ama kroz svet"... Ja sam samo dve godine bila u grupi, član sam postala posle dobijene uloge u filmu "Nije lako sa muškarcima". Volela sam druženje nas polaznika, ali moram priznati da se nikada nisam osećala sasvim prijatno na časovima, jer sam uvek bila meta njegovih grubih verbalnih opaski. Često bi me i rasplakao, a jednom je zamolio sve ostale da izađu da bi mi zatim objasnio da sve to radi zato što me voli... To je bilo sve, nije me nikada fizički ugrozio - rekla je Branka Katić za "Blic".

mika aleksić branka katić zlostavljanje
screenshoot youtube, screenshoot rts 

- Mnogo godina kasnije, Miroslav Aleksić je i dalje neko čijeg se ponašanja sećam kao mentalnog nasilja. Nadam se da će nadležni utvrditi sve nephodne detalje svega što se desilo i da će pravda biti zadovoljena. Još jednom šaljem veliku podršku, divljenje i ljubav svojim izuzetnim mladim koleginicama. Napravile ste ogroman korak u zaustavljanju daljeg nasilja prema deci i ženama i na tome sam vam beskrajno zahvalna. Neka sreća prati hrabre - dodala je glumica.

Podsetimo, glumica Milena Radulović u ispovesti za domaće medije otkrila je da ju je reditelj Miroslav Mika Aleksić silovao dok je maloletna pohađala njegovu školu glume. Milena je zajedno sa još nekoliko devojaka, od kojih su neke maloletne, prijavila Aleksića za silovanje i seksualno uznemiravanje.

Glumica je rekla da ju je Mika Aleksić prvi put silovao početkom novembra 2012. godine, kada je ona imala 17 godina, a on 61. godinu, a više o toj temi možete pročitati OVDE.

Nakon Milene, u javnost je istupila i glumica Iva Ilinčić koja je podelila svoju ispovest o seksualnom zlostavljanju, a više o tome pogledajte OVDE.