Armie Hamer (34) posednjih meseci je u središtu skandala nakon optužbi za silovanje i kanibalizam, a čini se da je njegova porodična istorija itekako kontroverzna.

Kako pišu strani mediji, pet generacija Hamera je upetljano u šokantne događaje koji uključuju razuzdanost, seksualne perverzije, upotrebu droga, korupciju i smrtonosno nasilje.

Tako nije srušena samo idealna slika o glumcu koji se do prošle godine činio kao idealan muž i otac u braku s Elizabet Čembers (38) s kojom je dobio sina i kćerku, nego i o porodičnoj pozadini iz koje potiče.

Armijev pradeda tajkun je bio prijatelj princa od Velsa i navodno sovjetski špijun. Održavao je orgije na kojima su učesnici koristili žestoke droge, a glumčev otac je dao da se izradi seks tron visok 213 centimetara.

armi hamer
MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia 

Šokantnu istoriju Hamera je komentarisala i Kejsi Hammer koja se udaljila od familije. "Jabuka ne pada daleko od stabla. Moja porodica je dugo bila savršena izvana i uvrnuta iznutra", rekla je progovorivši o skandalu u kom je završio Armie.

Kad se zaviri još malo dalje u prošlost, poznato je da je glumčev prapradeda, doktor Džulius, koji je bio komunista i ruski emigrant, 1919. napravio ilegalni pobačaj supruge boljševičkog diplomate u svom stanu u Njujorku. Preminula je tri dana kasnije i završio je u zatvoru zbog ubistva.

Britanska tajna služba odbila je Džulijusu dolazak u Veliku Britaniju jer su verovali da je sovjetski špijun koji pokušava da iz Moskve prokrijumčari novac američkim revolucionarima. Istina je da je Džuliusov sin Armand bio u prijateljskim odnosima sa sovjetskim vođama među kojima je bio i Lenjin te je stekao bogatstvo poslujući s komunističkim režimom.

Preuzeo je farmaceutski biznis svog oca dok je bio u zatvoru i jedan biograf ga je nazvao virtualnim špijunom za Sovjete. Armand je iskoristio novac svoje treće supruge Francis kako bi kupio fabriku "Occidental Petroleum" koja je ubrzo stekla veliko bogatstvo i postala je multimilijardersko carstvo i najveća, svetska, nezavisna, naftna kompanija.

Bio je veliki oportunista i sarađivao je s korumpiranim libijskim diktatorom Gadafijem koji mu je dao da profitira na nafti njegove zemlje. Armandu je novac kupio uticaj i prijateljstva s predsednicima. Slao je skupocene poklone princu Čarlsu i pokojnoj princezi Dajani, a dopuštao im je da koriste njegov raskošno opremljeni avion Boing 727 i lete sa njim širom sveta.

princ čarls
i-Images / Eyevine / Profimedia 

Procurila je i jedna poruka princa Čarlsa Hameru. "Imam toliko stvari na kojima mogu da ti zahvalim da ne znam odakle da počnem", napisao je.

Armand je tvrdio da podržava Demokratsku stranku, a osuđen je zbog doprinosa ilegalnoj i tajnoj kampanji Republikancu Ričardu Niksonu koji je bio 37. američki predsednik.

Vodio je i dvostruki privatni život i imao mnogo ljubavnica. Marta Kaufman je pazila na njegovu umetničku kolekciju iz ruskih muzeja, a kad je Armandova supruga postala sumnjičava preduzeo je sve kako bi je zavarao. Prisilio je ljubavnicu Martu da promeni svoje ime, da se maskira s perikama i naočarima kao i da ode na plastične operacije.

Ona je svojevremeno otkrila da je prisluškivao njen telefon i stavio joj uređaj za praćenje u auto. Pritom je imao seksualne zahteve koji su bili jako ponižavajući i nije joj ništa ostavio u svom testamentu.

Armand je nudio donaciju svoje umetničke kolekcije muzeju u Los Anđelesu, ali se predomislio kad nisu pristali da uklone imena ostalih donatora i da okače veliki portret njega i njegove supruge. Preminuo je u 92 godini od karcinoma kostiju 1990., samo dan pre raskošne zabave koju je isplanirao da bi proslavio svoj život i postignuća.

Imao je samo jedno dete, sina Džulijana, kog je dobio s prvom suprugom, ruskom plesačicom Olgom von Root. On se borio s mentalnom bolešću i zavisnošću o drogama, pa je s 26 godina ubio prijatelja u svojoj kući u Los Anđelesu zbog svađe oko kockarskih dugova. Optužen je za ubistvo, a nakon što je njegov otac Armand potrošio bogatstvo na advokate, slučaj je odbačen sa objašnjenjem da je bila reč o samoobrani.

Džilijan je dobio dvoje dece, sina Majkla i kćerku Kejsi. Armijeva tetka Kejsi je 2015. objavila memoare "Surviving My Birthright" i otkrila da je proživljavala pravu noćnu moru živeći s ocem alkoholičarem i zavisnikom o drogama. Otkrila je da je imao nasilne ispade kao i da je u najranijim godinama njenog života stalno bio na lečenju u ustanovama za mentalne bolesnike.

"Pljuvao i vikao nejasne reči. Uglovi njegovih usana su bili puni pene i belog pudera. Kasnije sam saznala da je to bio rezultat droga koje je uzimao", napisala je u knjizi.

Jednog Božića kao devojčica se probudila na zvuk pucnja iz pištolja i zatekla oca Džiliana kako tuče njenu majku Su. "Dušo, idi u krevet ili Deda Mraz neće doći večeras", napisala je Kejsi da joj je majka rekla.

Sledeće jutro je kuća bila puna poklona, a njen otac je završio u bolnici. Često je majka nju i polusestru Žan budila usred noći da bi doslovno trčalekako bi spasile život i pobegle od Džulianovog besa.