Intervju Harija i Megan narušio je odnose u kraljevskoj porodici, što je bilo i za očekivati. Naravno da je prekid komunikacije sa bratom Vilijamom i ocem Čarlsom teško pao Hariju, te se sa nestrpljenjem očekivao njihov susret na sahrani princa Filipa.  

Međutim, sad se otkrilo da je Hari napisao emotivno pismo svom ocu Čarlsu, a detalji su nedavno procureli u javnost. 

Navodno je ovim potezom probao da izgladi narušene odnose nakon intervjua i otvorio ocu dušu u potpunosti. Kako prenose strani mediji, napisao je da će poštovati instituciju, iako je Čarls i dalje mnogo povređen zbog Harijevih poteza, posebno jer se princ Filip tad borio za život.

"Napisao je intimno pismo ocu kojim je pokušao popraviti njihov odnos, ali tenzije su još prisutne među njima i stvari se baš nisu složile onako kako se on nadao", ispričao je za Mirror izvor blizak Hariju.

princ hari
MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Osim što je obećao da će poštovati porodicu, još jednom se u pismu osvrnuo na razloge svog odlaska.

"Porodica je imala prećutni dogovor da se fokusiraju na kraljicu i ne govore neke stvari koje bi možda imali jedni drugima da poruče. Hari nije mislio da se sve mora odmah vratiti na staro, ali kada je video porodicu, poželeo je da rade na svom odnosu". dodaje izvor.

Da ima nade da se jednog dana ipak neke stvari vrate na staro pokazala je i situacija nakon sahrane kada su Vilijam i Hari prvi put pričali normalno i opušteno, a mnogi su zasluge pripisali upravo Kejt Midlton, koja je u pravom trenutku usporila i ostavila prinčeve same. 

princ hari i vilijam
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Međutim, odnos je i dalje hladan, a kao jedna od najvećih zamerki se provlači to što je Hari rekao da su Čarls i Vilijam zatočeni u palati i da ne mogu samo otići kao što je to on učinio.

Ostaje da vidimo šta će se dešavati u budućnosti, i da li će Hari ipak ostati u Velikoj Britaniji kao što se pisalo, sve do postavljanja nove statue Ledi Dajane na njen rođendan u julu.