Nakon intervjua Harija i Megan, jedna od "negativaca" iz priče bila je i Kejt Midlton, jer je po rečima Marklove, upravo ona bila ta koja ju je rasplakala na dan venčanja

Međutim, kao što je poznato, to nije jedino što je bilo izrečeno tokom intervjua. Zbog cele situacije braća Vilijam i Hari bili su u veoma lošim odnosima, a telefonski razgovor nakon svega nije prošao najbolje po rečima pouzdanih izvora. 

Zato i ne čudi što su sve oči bile uperene u susret Vilijama i Harija na sahrani princa Filipa. Sada, samo dan nakon sahrane cela Velika Britanija bruji o jednom posebnom trenutku koji se dogodio nakon samog obreda.

Nakon što se više od godine dana princ Villijam i princ Hari nisu videli, po odlasku iz kapele sv. Jurija zajedno su prošetali prema dvorcu Vindsor i ležerno razgovarali. Mnogi se slažu i kako bi njihov deda bio posebno ponosan zbog toga.

Međutim, ona koja je imala posebnu ulogu u svemu tome je niko drugi do Kejt Midlton. 

Naime, po izlasku iz kapele, Vilijam je razgovarao s dekanom Vindzora, Dejvidom Konerom, dok je Hari razgovarao sa Kejt odmah pored njega. Stariji princ se okrenuo da nešto pita suprugu, a nakon toga, nastavili su da koračaju zajedno sa Harijem. Kejt Midlton je u tom trenutku usporila i ostavila braću da razgovaraju na miru. Komentari na društvenim mrežama nakon tog trenutka ređali su se brzinom svetlosti, a mnogi Britanci veruju da je upravo Kejt ta koja je pomirila braću znajući tačno šta radi i povukavši pravi potez.

vilijam i hari
Alastair Grant / AFP / Profimedia 

Da bi dešifrovali temu razgovora Vilijama i Harija, Daily Mail je takođe pozvao stručnjake u pomoć. Džudi Džejms, stručnjak za govor tela, istakla je da su braća razgovarala prirodno i nehajno, što ona smatra velikim pomakom u njihovoj vezi. Takođe je istakla kako je Kejt Midlton sjajno ocenila situaciju.