Fotografija o kojoj bruji svet - da Megan Markl i princ Hari čekaju drugo dete krije važne poruke. Misan Harimen iz Nigerije je autor ove fotografije, a na svom Instagram profilu i napisao:

"Meg, bio sam na vašem venčanju i bio svedok ove ljubavne priče pa sam počastvovan što sam imao priliku da ovekovečim kako ta priča raste. Čestitam vojvodi i vojvotkinji od Saseksa na divnim vestima". Fotografija je pažljivo analizirana, a dosta je o njoj je otkrio i njen autor.

Prva tajna- drvo života

Megan Markl i Hari pozirali su ispod "drveta života", koje se pominje i u Bilbliji, a zna se da je vojvotkinja od Saseksa hrišćanske vere, piše "Dejli mejl". Bašta u kojoj se nalazi poznati par simbol je "plodnosti, života i napretka". Harimen je za britanski "Vogue" ispričao da su Megan i Hari uživali u ćaskanju, kao i da nisu bili svesni da postaju deo istorijskog trenutka.

Druga tajna - vreme objave fotografije

Gore pomenuti list piše da su vest o tome da Megan i Hari postaju drugi put roditelji kao i fotografija objavljeni tri meseca nakon što je vojvotkinja ispričala za "Njujork tajms" da je izgubila bebu.

Treća tajna: haljina Megan Markl

Iako je teško ustanoviti koje boje je haljina koju Megan nosi na slici, pretpostavlja se da je u pitanju beli ili krem model, američke modne kuće "Karolina Herera" čiji je kreativni direktor Ves Gordon dugogodišnji prijatelj vojvotkinje. Ima indicija da je u pitanju ručni rad ovog dizajnera kao i da je poznata mama već nosila ovu haljinu u prvoj trudnoći.

Četvrta tajna: Harijev stil

Princ Hari je na fotografiji veoma ležerno odeven i bos, predstavio se u stilu koji potpuno odudara od onog sa njegovih ranijih fotografija, nastalih u vreme dok je obavljao službene dužnosti kraljevske porodice. Važno je to i što je nosio narukvicu koja je pripadala njegovoj majci Dajani.

Peta tajna: mesto fotografisanja

Poređenjem slika Megan i Harija iz bašte njihove vile u Santa Barbari i nove fotografije, uočeno je da su fotografisani upravo u vrtu svog novog kalifornijskog doma.

Šesta tajna: poput scene iz kultnog filma

Nova slika Megan i Harija podsetila je mnoge na scenu iz filma "Notting Hill" iz 1999. u kojoj Ana (Džulija Roberts) i Vilijam (Hju Grant) sede u parku, ona je u drugom stanju i leži u njegovom krilu.

Sedam tajna: veza sa Dajanom

Fotografija je objavljena na Dan zaljubljenih, i princeza Dajana je na isti praznik 1984. saopštila da sa suprugom princom Čarlsom čeka drugo dete, nekoliko meseci kasnije rodio se Hari.

Šta kaže stručnjak za govor tela

Sliku je analizirala i stručnjak za govor tela Džudi Džejms koja je izdvojila sledeće signale i njihova značenja:

- Hari koji miluje Megan- znak zaštitničkog supruga i oca

- Njihovi osmesi - jaka emotivna veza

- Drvo- stvaranje svoje porodične istorije

- Megan koja leži na leđima - poverenje i posvećenost

- Hari bez obuće- želja za slobodom i distanca od protokola

- Crno-bela fotografija- jednostavnost i slava.

princ Hari i Megan Markl
Shutterstock 

Megan i Hari su i ranije crno-bela fotografijama obeležavali važne događaje - preko veridbe do venčanja.

Nakon vesti da Megan i Hari čekaju drugo dete oglasio se britanski voditelj Pirs Morgan koji ih uvek kritikuje pa je naglasio da poznati par jasno stavlja do znanja da ne želi privatnost kao što je isticao u sukobima sa britanskim tabloidima kriveći ih za ugrožavanje te privatnosti već da želi kontrolu nad medijima i medijsku pažnju. Pažljivo se gledaju i slike Megan koje su prethodile novoj fotografiji pa se ističe da je ona u nedavnim online uključenjima prikazivala najviše lice kako ne bi pokazala stomačić.