Princ Hari razgovarao je sa starijim članovima kraljevske porodice u Londonu, dok planira povratak kući kako bi mogao da prisustvuje poslednjem ispraćaju svog dede i princa Filipa, dok će njegova trudna supruga Megan Markl navodno ostati u SAD-u, prenosi Daily Mail. To će biti Harijev prvi povratak u Veliku Britaniju nakon što se odrekao kraljevskog života i odselio se u Kaliforniju s Megan i njihovim sinom Arčijem.

Prema najnovijim informacijama ona će ostati u Kaliforniji jer je trudna i čeka devojčicu koja bi na svet trebala da stigne ovog leta, vest je koja je potvrđena za Us Weekly. "Megan će ostati u Kaliforniji, lekari su joj rekli da ne sme da putuje. Predugačak je to let i preporučaju joj odmor tokom poslednjih meseci trudnoće", potvrđeno je.

princ hari i megan markl
Paul Grover/Daily Telegraph / PA Images / Profimedia 

Izvor blizak kraljevskoj porodici kaže da je princ Hari već razgovarao s nekim članovima, uključujući i svog oca princa Čarlsa i svoje sestrične, princeze Beatris i Eugeniju.

"Rekao je da želi da bude sa svima i već je dogovorio povratak kući", izjavio je izvor za The Mirror.

Hari i Megan odali su počast preminulom princu Filipu posvetivši mu objavu na službenooj web stranici njihove fondacije Archwell i tako mu zahvalili na svemu što je učinio i poručili mu da će im nedostajati.

Harijev povratak u Veliku Britaniju biće jedan od ključnih trenutaka za trenutno podeljenu porodicu čiji su odnosi narušeni, naročito nakon intervju koji su on i Megan dali slavnoj voditeljki Opri Vinfri. Putovaće verovatno privatnim avionom iz svoje kuće koji se nalazi blizu Los Anđelesa i pretpostavlja se da će mu možda biti omogućeno korištenje diplomatskih povlastica kako bi izbegao uobičajne procedure vezane uz letove i karantin zbog pandemije koronavirusa.

kraljica elizabeta i princ filip
Shutterstock 

Britanski mediji prenose da će biti testiran na Kovid-19 pre polaska iz SAD-a, a u Velikoj Britaniji će morati da boravi u petodnevnom, umesto u desetodnevnom karantinu. Zasad nije poznato gde će odsesti tokom boravka u Londonu niti koliko će se dugo zadržati nakon sahrane.

Kraljica očekuje da njeni unuci kao i ostatak porodice ostave sve probleme iza sebe, kao znak poštovanja prema pokojnom vojvodi od Edinburga.